Šport > Nogomet
377 ogledov

Barcelona prodaja ime stadiona

Camp Nou razgled Profimedia
Camp Nou pa je bil zgrajen leta 1957 in zdaj sprejme okrog 99.000 gledalcev.

Uprava katalonskega nogometnega velikana Barcelone se je odločila, da proda pravico do imena svojega stadiona Camp Nou. V klubu so danes potrdili, da iščejo sponzorja, ki bi v zameno za sredstva dobil ime stadiona.

bartomeu abidal setien Velike težave Šport Pri Barceloni zanikali korupcijo, odstopila tretjina članov uprave

V klubu pravijo, da želijo prispevati svoj delež družbene odgovornosti in s prodajo imena zbrati denar, potreben "raziskavam v borbi proti novemu koronavirusu", pa seveda tudi za projekte, vezane na obnovo svoje nogometne arene, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

"Svoji fundaciji bomo dali možnost, da za novo sezono poišče sponzorja, ki ga zanima ime stadiona. Postopek se bo začel že čez nekaj tednov," so sporočili iz kluba.

Gre za zgodovinsko odločitev, saj vse od leta 1899 Barcelona sponzorjem ni ponudila imena stadiona, Nou Camp pa je bil zgrajen leta 1957 in zdaj sprejme okrog 99.000 gledalcev.

Barcelona je bila prvi španski klub, ki je dosegla dogovor za znižanje plač v celotnem društvu - pri nogometaših, košarkarjih, rokometaših, .... Nogometaši so ostali kar brez 70 odstotkov plače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice