Šport > Nogomet
1731 ogledov

Realova legenda svari Barcelono: "Neymar je goljuf!"

portugalska španija del bosque EPA
Legenda Real Madrida nima dobrega mnenja o brazilskem zvezdniku.

Vicente del Bosque je ena največjih nogometnih legend vseh časov. Izjemni Španec ima za sabo vrhunsko igralsko kariero, tekom katere je za Real Madrid zbral kar 445 nastopov ter osvojil pet državnih naslovov ter štiri Kraljeve pokale.

Še impresivnejša pa je njegova trenerska kariera, saj je z Realom osvojil dva državna naslova ter kar dve Ligi prvakov, medtem ko je kot selektor Španije najprej leta 2010 postal svetovni prvak, nato pa leta 2012 obranil naslov evropskega prvaka, katerega je leta 2008 priboril njegov predhodnik Luis Aragones.

Del Bosque žreb skupin SP 2014 | Avtor: EPA EPA

Del Bosque tako velja za enega najbolj spoštovanih nogometnih funkcionarjev na svetu, njegovo mnenje pa veliko šteje. Prav zaradi tega bo brazilskemu nogometnemu zvezdniku Neymarju toliko težje sprejeti njegove nedavne besede, ko ga je v intervjuju razglasil za goljufa ter opozoril Barcelono, da dela napako, če si ga želi ponovno videti v svojih vrstah.

Neymar je namreč Camp Nou zapustil leta 2017 v rekordnem prestopu vrednem 221 milijonov evrov, ko je okrepil nesramno bogati PSG. Toda francoski klub ni uspel zadovoljiti njegovih ambicij, saj iz leta v leto prav na spektakularen način izpada iz Lige prvakov, francosko prvenstvo pa za razvajenega Brazilca ni dovolj. 

Neymar in Lahoz | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Neymar je tako v Parizu čedalje bolj nezadovoljen, v zadnjem letu pa so bile pogoste govorice, da bi se rad vrnil v staro jato iz prestolnice Katalonije.

"On je zelo težek človek. Za mene on ni dober primer igralca. Če mi rečete, naj naštejem pet najboljših nogometašev na svetu, je on zagotovo na tem seznamu. Toda na igrišču se trudi goljufati, dosti simulira in se pretvarja. Potem je tu še način, kako je zapustil Barcelono..." ni del Bosque uspel dokončasti stavka v razgovoru za Daily Mail o morebitni vrnitvi Neymarja v Barcelono.

Komentarjev 1
Sorodne novice