Šport > Nogomet
544 ogledov

Messi in Co. obtoženi po krivem

lionel messi Epa
Predsednik Barcelone je javnosti nalil čistega vina glede zapleta pri zniževanju plač njihovih nogometašev.

Pred dnevi je svetovne medije obkrožila informacija, da nogometaši Barcelone nasprotujejo znižanju plač v času prekinitve nogometnih aktivnosti zaradi pandemije koronavirusa. 

Katalonci so se posledično znašli pod hudim pritiskom javnosti, zato je domnevno netočne informacije hitel negirati Lionel Messi, ki je prek družbenih omrežij sporočil, da so bili igralci vedno naklonjeni zniževanju plač v času globalne zdravstvene krize, a se je zataknilo pri pogajanjih. 

Lionel Messi Ukrep Šport Kaj je s plačami pri Barçi? Messi je tako odgovoril

Na koncu se so se z vodstvom dogovorili, da bodo njihov prejemki do nadaljnjega manjši za 70 odstotkov, kar bo omogočilo izplačevanje polnega plačila za vse zaposlene v klubu.

Messijeve trditve o pripravljenosti nogometašev za sprejetje novih ukrepov je potrdil tudi predsednik kluba Josep Maria Bartomeu, ki pravi, da je bil Argentinec prvi, ki je sploh predlagal takšen ukrep.

"Messi mi je od prvega dne govoril, da moramo znižati plače. Ideja je prišla s strani kapetanov. S to gesto so pokazali svojo predanost klubu," je povedal Bartomeu.

"Mogoče so bili igralci jezni zaradi izjav nekaterih ljudi znotraj in izven našega kluba, vendar ti ljudje ne razpolagajo z vsemi informacijiami. Pogajanja sva vodila jaz in Oscar Grau, nobenem od naju pa o tem ni povedal ničesar," je še dodal predsednik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.