Šport > Nogomet
78 ogledov

Pri Barceloni zanikali korupcijo, odstopila tretjina članov uprave

bartomeu abidal setien Epa
Nogometni velikan Barcelona se te dni ubada s številnimi težavami.

Potem ko so pri Barceloni rešili težavo z nižanjem plač zaposlenim, je danes odstopilo šest članov upravnega odbora. Eden izmed njih je klub oziroma posredno njegovega predsednika Josepa Mario Bartomeua obtožil korupcije, kar pa je klub odločno zanikal, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Emili Rousaud, eden od šestih, ki so odstopili, je za špansko radijsko postajo Cadena Ser dejal, da je Barcelona najela podjetje z imenom I3 Ventures, katerega naloge niso bile le spremljanje medijskih objav o klubu, ampak tudi "diskreditacija" drugače mislečih od Bartomeua. Pri tem naj bi pomagala tudi vplivna igralca Lionel Messi in Gerard Pique.

"Če revizorji povedo, da so stroški za usluge tega podjetja 100.000 evrov, Barcelona pa je plačana milijon, pomeni, da se je nekdo lepo okoristil. Nimam pa dokazov in ne vem, kdo," je dejal Rousaud, od januarja do zdaj tudi podpredsednik kluba in za mnoge glavni kandidat, da Bartomeua naslednje leto nasledi.

"Glede na resne in neutemeljene obtožbe, ki jih je danes zjutraj v različnih intervjujih z mediji izjavil Rousaud, Barcelona kategorično zanika kakršno koli dejavnost, ki bi jo lahko opisali kot korupcijo. Zato ne izključuje pravnih ukrepov proti njemu," so zapisali v sporočilu za javnost.

Lionel Messi Ukrep Šport Kaj je s plačami pri Barçi? Messi je tako odgovoril

Bartomeu je februarja sicer že odpovedal pogodbo z I3 Ventures. Takrat je povedal, da so podjetje najeli le za spremljanje objav v družbenih medijih in napovedal notranjo revizijo, da bi preiskali morebitne nepravilnosti.

"Analizo storitev spremljanja družbenih omrežij opravlja neodvisna revizijska hiša PriceWaterhouseCoopers. Analiza še vedno poteka, zaenkrat ni bilo nobenih sklepov, o katerih je razglabljal Rousaud," je še sporočila Barcelona.

Med šestimi člani uprave, ki so odstopili, je sicer tudi drugi podpredsednik kluba Enrique Tombas. Eden največjih nogometnih klubov na svetu je z odstopom šesterice ostal brez skoraj tretjine članov uprave, saj se je njihovo število z 19 zmanjšalo na vsega 13. Mandat zdajšnjemu predsedniku poteče julija prihodnje leto. Bartomeu je že napovedal, da se ne bo potegoval za nov mandat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.