Šport > Nogomet
212 ogledov

Tudi Oblak bo na račun dobil manj denarja

jan oblak Epa
Predsednik španskega La Lige je spregovoril o finančnih posledicah novega koronavirusa.

Španski klubi bodo morali zaradi gospodarske krize po pandemiji novega koronavirusa v naslednji sezoni znižati plače nogometašem, je po poročanju španskih medijev povedal pri mož najvišje španske lige Javier Tebas. "Nobene druge izbire ne bo," je zatrdil.

"Moramo biti realistični. Klubi ne morejo sanjati, prestopi in pogodbe, ki bi presegali denarne zmožnosti klubov, ne bodo dovoljeni," je med drugim zatrdil Tebas.

Dodal je, da bodo morale ekipe la lige, ene izmed petih najmočnejših na svetu, več pozornosti posvetiti mladim generacijam, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Premiera in španska druga liga naj bi se ponovno začeli 12. junija, vendar tega pristojne španske oblasti še niso potrdile. V igri je tudi ogromno denarja, po nekaterih ocenah bi predčasen zaključek prvenstva stal prek milijarde evrov, če bi se sezona odvila do konca, pa je ocenjena izguba v višini 300 milijonov.

Španija je z okrog 230.000 okuženimi in 27.000 mrtvimi najbolj prizadeta sveta v tej pandemiji. Po navedbah la lige je bilo v zadnjih dnevih pozitivnih osem od 2500 igralcev in članov osebja prve in druge lige.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice