Šport > Nogomet
43 ogledov

Zelo strogi protokoli v Premier League

Epa
Klub angleškega nogometnega prvenstva bodo postopoma začeli s treningi, pri tem pa bodo morali slediti zelo strogim ukrepom.

Ob začetku treningov angleške nogometne premier lige bodo veljali strogi protokoli in ukrepi za zajezitev pandemije novega koronavirusa. Televizijska mreža BBC je dobila interni dokument za vseh 20 klubov elitne lige na Otoku, v katerih je predvideno tudi razkuževanje celotnih igrišč in sedemdnevna osamitev v primeru pozitivnega testa.

Pogovori o tem, kdaj naj bi se začeli treningi in tekme, pa se bodo med predstavniki lige, igralcev in zdravstvenih oblasti začeli v teh dnevih.

Londonski župan Sadiq Khan je že izrazil nasprotovanje, da si se tekme odvijale v tem obdobju; pandemija je britansko prestolnico, v kateri domuje pet klubov premier lige, na Otoku najbolj prizadela.

V začetnem delu treningov kontakti med igralci ne bodo dovoljeni. Po vsakem treningu je navedeno tudi razkuževanja žog, kotnih zastavic, okvirov golov in igrišč.

Igralce bodo vsak teden dvakrat testirali, če bo kdo pozitiven, bo moral za teden dni v osamitev ne glede na to, ali bo kazal znake okužbe ali ne. Pred vsakim treningom bo treba izpolniti poseben zdravstveni karton igralcev in jim izmeriti telesno temperaturo.

Na treninge bodo morali prihajati posamično in se izogibati javnemu prevozu, v kampih klubov pa bo prepovedano zadrževanje v skupnih prostorih, tudi prehranjevanje. Zdravniško osebje bo moralo uporabljati zaščitno opremo pri obravnavah igralcev.

V vodstvu lige se medtem ukvarjajo tudi s finančnimi posledicami, po nekaterih podatkih bo ta presegla 300 milijonov evrov.

Izvršni direktor premier league Richard Masters je nedavno pojasnil, da bi v primeru odpovedi zaključka sezone izguba za klube znašala celo milijardo evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice