Šport > Košarka
4815 ogledov

Jordanova hči končno vidi jasno sliko: "Zdaj šele razumem!"

michael jasmine jordan Instagram
Hči legendarnega Michaela Jordana je ob gledanju dokumentarca o dinastiji Chicago Bulls doživela zanimivo razodetje.

Michael 'Air' Jordan je globalna športna ikona ter eden največjih in obenem najbolj oboževanih športnikov vseh časov, vendar njegovi otroci šele zdaj dojemajo neizmerne razsežnosti njegove priljubljenosti.

'Bodi kot Mike', znameniti reklamni slogan iz začetka 90. let, lepo povzame takratno miselnost milijonov nadobudnih košarkarjev po vsem svetu, ki so želeli igrati, dominirati in "leteti" kot Air Jordan.

Pred tremi desetletji je Jordanu pred nogami ležal svet. Bil je športna zvezda številka ena, ne samo v ZDA, temveč širom sveta. Kjerkoli se je pojavil, so ga oblegale trume fanatičnih navijačev, vsak si je želel košček največjega igralca vseh časov.

Zanimivo je, da je bil Jordan globalni fenomen, še preden je osvojil prvi šampionski prstan. Nekaj časa se je celo namigovalo, da bo mladenič iz Severne Karoline nanizal kopico priznanj za najboljšega strelca, a ostal brez prstana.

Ko so Chicago Bulls v začetku 90. let začeli osvajati naslove NBA prvaka, kar šest v osmih letih, je Jordan zacementiral svoj status največjega vseh časov.

michael jasmine jordan | Avtor: Instagram Instagram
Sredi največje evforije so se Jordanu in njegovi takratni ženi, kateri je ob ločitvi izplačal zajetnih 168 milijonov dolarjev, rodili trije otroci, dva sinova in hčerka Jasmine.

Najmlajša med njimi, Jasmine (27), se je rodila leta 1992, nekje sredi njegove košarkarske kariere. Ko se je Jordan leta 2003 dokončno upokojil, je bila stara šele 10 let in ni razumela, kakšen športni velikan je pravzaprav njen oče.

Tudi zaradi tega je bil ogled dokumentarnega filma The Last Dance zanjo prav posebno doživetje, ker končno dojema, kdo je Michael Jordan in kakšna je njegova zapuščina, saj ga je sama, tudi takrat, ko ga je športna javnost opevala kot superjunaka, vedno dojemala le kot očeta.

"Ko se je vse to dogajalo, sem bila zelo mlada," je za CBS povedala Jasmine. "Zdaj mi je jasno. To je Michael Jordan. Tako so ga videli drugi, medtem ko smo ga jaz in brata vedno dojemali kot očeta. Šele zdaj razumem, da si res največji vseh časov (GOAT, op. a.) in da so vsi popolnoma očarani nad teboj," je dodala.

Jasmine je najmlajši Jordanov otrok iz prvega zakona s Juanito Vanoy, s katero sta se razšla leta 2006 po 17 letih zakona. Leta 2013 se je Jordan poročil z manekenko Yvette Prieto, s katero sta leto kasneje povila dvojčici Victorio in Ysabel. Legendarni košarkar ima tudi dva sinova, Jeffreyja (rojen 1988) in Marcusa (rojen 1990).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

twenty-eight | 🎈 #HappyBdayBrodie #XmasEve

A post shared by Jasmine M. Jordan (@mickijae) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

fam(ily). #Top9Of2018

A post shared by Jasmine M. Jordan (@mickijae) on

 
Komentarjev 1
  • Avatar Blansilika
    Blansilika 01:03 15.maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

Sorodne novice