Šport > Košarka
1136 ogledov

Sprva ga je želel uničiti, nato ga je vzel pod svoje okrilje

kobe bryant michael jordan Reševalni pas/Twitter
Na dan prihajajo nove podrobnosti o rivalstvu in bratskem odnosu med pokojnim Kobejem Bryantom in Michaelom Jordanom.

Peti del dokumentarnega filma The Last Dance je med drugim vseboval segment o odnosu med Michaelom Jordanom in njegovim najslavnejšim "posnemovalcem" Kobejem Bryantom.

Nekdanji zvezdnik Los Angeles Lakers je naravnost oboževal Air Jordana in ga v marsičem tudi posnemal, česar sam ni nikoli zanikal. Čeprav si je izposodil vse Jordanove trike, je vselej trdil, da je nepremagljiv v igri ena na ena, kar mu je nekoč posredno priznal tudi Jordan z besedami: "Samo zato, ker mi je ukradel vse gibe."

Ob Bryantovem vstopu v ligo NBA je bil Jordan veteran na poti k petemu naslovu NBA prvaka. Ker gre za košarkarja iz različnih generacij, se njuna vrhunca nista prekrila, kljjub temu pa so bili ljubitelji košarke priča nekaj medsebojnim obračunom. Enega takšnih je ponudila All-Star tekma leta 1998, na kateri je bil Jordan odločen, da svoje krone ne bo predal mlademu pretendentu.

"Ta mali fant iz Lakerjev bo šel z vsemi ena na ena. Ne bo sledil naravnemu toku igre, ampak si jo bo poskušal podrediti. Zaradi tega bom tole vzel kot dvoboj ena na ena," je pred tekmo dejal Jordan.

Kobe se je na parketu izkazal z 18 točkami in šestimi skoki v samo 22 minutah, a se je priznanja za najkoristnejšega igralca veselil Jordan, ki je s 23 točkami, osmimi podajami in šestimi skoki v 32 minutah igre Vzhodu pomagal do prepričljive zmage nad Zahodom.

michael jordan Panika Šport Misterij Jordanovih oči vznemirja, navijači v skrbeh

Postala sta prijatelja

V samo nekaj je Bryant postal eden najboljših košarkarjev vseh časov, k čemur so pripomogli trije zaporedni naslov v navezi s Shaquillom O'Nealom. Svoje uspehe je v veliki meri pripisoval Jordanu, s katerim sta spletla bratski odnos. Michael je svojemu "varovancu" vedno pomagal z nasveti, Bryant pa je javno priznal, da je bila njegova tehnika in še zlasti uničujoč "fadeaway", po katerem je slovel zvezdnik Bikov, karbonska kopija iz učbenika njegovega idola.

"Sovražil sem razprave, kdo bi zmagal v igri ena na eno med mano in Michaelom, ker sem ogromno stvari pobral od njega. Brez Michaela ne bi osvojil petih naslovov," je športno priznal Bryant.

Jordan je bil eden izmed govorcev na spominski slovesnosti v Staples Centru, kjer so se košarkarski veljaki in svetovna javnost poslovili od Bryanta, ki je konec januarja umrl v helikopterski nesreči. "Kobe je bil moj dober prijatelj in mlajši bratec. Z njim je umrl tudi del mene," je v čustvenem govoru med drugim dejal povsem objokani Mike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.