Šport > Košarka
2813 ogledov

Misterij Jordanovih oči vznemirja, navijači v skrbeh

michael jordan Reševalni pas/Twitter
Navijači največjega košarkarja vseh časov se bojijo, da ima Michael Jordan resne zdravstvene težave.

Milijoni NBA navijačev lahko že nekaj tednov uživajo ob ogledu dokumentarnega filma The Last Dance o legendarni košarkarski dinastiji Chicago Bulls na čelu z najboljšim košarkarjem vseh časov Michaelom Jordanom.

Franšiza iz vetrovnega mesta je v 90. letih prejšnega stoletja pod taktirko "njegove zračnosti" osvojila šest šampionskih prstanov in se v zgodovino zapisala kot ena največjih športnih dinastij vseh časov. 

jordan thomas Ne more verjeti Šport Jordanov napad ga je šokiral: "Nikoli ni bil sovražen do mene."

Med obema trojčkoma naslovov (ang: 'three peat') si je Jordan privoščil 18-mesečni odmor in začasno prestopil v svet bejzbola, kjer pa ni zdržal dolgo in se že ob koncu sezone 1994/1995 spet vrnil k svoji prvi ljubezni.

Veliki povratek je takrat svetu obelodanil s preprostim in danes legendarnim sporočilom za javnost: "Vrnil sem se!" V svoji prvi celi sezoni po premoru je Bike vodil do takrat rekordnega izkupička v rednem delu sezone (72-10) in četrtega naslova NBA prvaka.

michael jordan Ne bo pozabil Šport Jordan po 30 letih: "Ne boste me prepričali, da ni bil kreten!"

Dokumentarni film The Last Dance, ki sestoji iz desetih delov in največ pozornosti namenja sezoni 1997/1998, v kateri so Chicago Bulls osvojili šesti naslov prvaka, ponuja zanimiv vpogled v Jordanovo psiho, njegova razmišljanja, odnos s soigralci in tekmeci ter druge še nikoli slišane podrobnosti iz kariere petkratnega MVP-ja.

Vsebina pribljubljenega dokumentarca je k ogledu privabila številne nostalgične NBA sladokusce, ogromno pozornosti pa je doslej požel tudi po mnenju mnogih zaskrbljujoč izgled danes 57-letnega Jordana. Na spletu so se pojavila številna namigovanja, da naj bi imel nekdanji ameriški košarkar resne zdravstvene težave, saj so njegove oči vselej rumenkaste in rdečkaste barve.

Michael Jordan Bivši agent: Šport "Jordan je zavrnil 100 milijonov za dve uri dela"

"Kaj se dogaja z Jordanovimi očimi?" je zapisal nek zaskrbljen navijač, drugi pa je dodal: "Ali lahko strokovnjak pojasni, zakaj ima Jordan takšne oči?" Objav na temo Jordanovih oči je bilo skoraj toliko kot objav na temo samega filma.

V ospredju sta se znašli teoriji, da ima Jordan resne težave z jetri oziroma da je izgled njegovih oči povezan z zlatenico. "Vem, da je trenutno v svetu že dovolj zdravstvenih težav, ampak ali je še kdo zaskrbljen zaradi Jordanovih rumenih oči? Izgleda, kot da bi mu odpovedovala jetra," je zapisala zaskrbljena spletna uporabnica.

Zlatenica se kaže z rumeno barvo kože in beločnic, povzročajo pa jo izjemno visoke količine bilirubina. Bilirubin je snov, ki se nahaja v žolču, tekočini v jetrih, in pomaga pri predelavi maščob. Ko je v krvi preveč bilirubina, se to lahko odrazi na okoliških tkivih, kot sta koža in očesno tkivo, ki postanejo rumena. 

Po mnenju strokovnjakov pa Jordanov izgled ne predstavlja razloga za skrb. Sicer ni izključeno, da ima 57-letnik zdravstvene težave, vendar obstaja velika verjetnost, da je izgled njegovih oči popolnoma naraven pojav.

"Najpogostejši vzrok, zakaj se beločnica pri temnopoltih ljudeh obarva rjavkasto ali postane motna, je pigment melanina na površini tkiva, ki se imenuje sklera," je za ameriško akademijo za oftalmologijo pojasnil newyorški oftalmolog Gary S. Hirschfield. Dodal je še, da gre v večini primerov za benigen pojav, ki se ga "pogosto zamenjuje z rumenkastim obarvanjem, kar lahko nakazuje na bolezen jeter."

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Nekateri so tudi mnenja, da Jordan plačuje davek neprespanih noči, saj je splošno znano dejstvo, da je legendarni košarkar velik ljubitelj cigar, rujne kapljice in hazarderstva.

Michael Jordan Dvoboj Šport Slovenska legenda o tekmi z Jordanom: Ni pokazal nič posebnega

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice