Šport > Košarka
1477 ogledov

Pri Chicago Bulls razočarani, ko so dobili Michaela Jordana

Michael Jordan Profimedia
Zadnji ples Michaela Jordana navdušil občinstvo.

V nedeljo sta bili v ZDA predvajani prvi dve epizodi težko pričakovanega dokumentarnega filma o košarkarski dinastiji Chicago Bulls in verjetno najboljšemu košarkarju vseh časov Michaelu Jordanu. Reakcije gledalcev so odlične in večina komaj čaka naslednjo nedeljo, ko bosta na sporedu naslednji dve od skupno desetih epizod.

Dokumentarec z naslovom Zadnji ples (The Last Dance) zajema predvsem sezono 1997/98, zadnjo, v kateri je Jordan nastopal za Chicago Bulls in v kateri je osvojil šesti naslov prvaka lige NBA v osmih letih, vmes se je preizkušal v bejzbolu.

The Last Dance je posnela ameriška televizijska mreža ESPN, ki je imela za tisto sezono ekskluzivne pravice za snemanje vseh podrobnosti in zakulisja Chicago Bulls. V dokumentarnem filmu, ki bi sicer moral biti prikazan šele konec junija letos, a ga je televizijska mreža zaradi koronavirusa prestavila za dva meseca, so prikazane vsebine, ki doslej javnosti še niso bile znane.

kobe bryant Kukoč: Šport "Kobe Bryant je bil le kopija"

Iz prvih dveh epizod velja omeniti priznanje enega od vodilnih pri Chicago Bulls sredi osemdesetih let Roda Thorna. Leta 1984 je bil namreč Jordan na naboru izbran s strani ekipe iz vetrovnega mesta. Thorn, generalni manager bikov do marca 1985, je priznal, da Jordan ni bil njegov izbor oziroma želja Chicago Bulls. Vsi so hoteli 213 centimetrov visokega Hakeema Olajuwona, ki je pristal pri Houston Rockets. Prav rakete so prišle do dveh lovorik ob pavzi, ki si jo je po prvih treh naslovih in umoru njegovega očeta vzel Jordan.

Michael Jordan | Avtor: Profimedia Profimedia

Ta je bil šele tretji izbor - drugi je bil Sam Bowie (Portland Trail Blazers), Thorn pa je tedaj razočarano dejal, da Jordanu manjka nekaj centimetrov višine, da bi lahko bil nosilec igre v ligi NBA.

Odzivi na prvi dve epizodi so zelo pozitivni. "Če bi imel tri želje v življenju, bi bila ena zagotovo The Last Dance," je napisal Dwyane Wade, bivši soigralec Gorana Dragića pri Miami Heat.

"Ali še kdo sedi v fotelju pred televizijo in razmišlja, kako nadaljevati večer?" je komentiral košarkar Utah Jazz Donovan Mitchell.

"Ali je že naslednja nedelja?" - nekdanji košarkar Chris Bosh.

Michael Jordan Video Šport Jordan je izbral najboljšo peterko

"Jordanov The Last Dance je bil sijajen. Neizmerno sem užival dve uri. Mladi navdušenci, ki Michaela niso videli na delu, bodo zdaj spoznali, zakaj je košarkarski velikan," je sporočil Magic Johnson.

"Te dve uri sem povsem pozabila na vsakodnevne tegobe," - novinarka Alexis Morgan.

"Michael je bil zelo poseben ... " - košarkar Damian Lillard.

"Lahko bi pogledal vseh deset epizod v kosu," - košarkar Zach LaVine.

Scottie Pippen in Michael Jordan | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice