Šport > Košarka
20939 ogledov

Pippen razkril, kaj si misli o primerjavi Dončiča in Jordana

Print Screen
Legendarni ameriški košarkar se je odzval na primerjave Luke Dončića in Michaela Jordana.

Scottie Pippen, nekdanja desna roka Michaela Jordana, s katerim sta skupaj osvojila kar šest naslovov NBA prvaka, je v kali zatrl vsakršno primerjavo med Lukom Dončičem in največjim košarkarjem vseh časov.

Dončić je pred dnevi na tekmi s Sacramento Kings izboljšal Jordanov rekord po številu zaporednih tekem, na katerih je dosegel najmanj 20 točk, pet skokov in pet podaj.

Slovencu je to uspelo na 19 tekmah, Jordan se je v sezoni 1988/1989 ustavil pri številki 18.

Dončićev zgodovinski dosežek je odmeval širom sveta, številni pa so ob tem vlekli vzporednice med njim in "njegovo zračnostjo." Zvezdnik Dallasa se je ob primerjavi z Jordanom le nasmehnil.

"Statistike je veliko. Mislim, da kar malce preveč. Nihče se ne more primerjati z Michaelom Jordanom. On je edinstven. To so samo številke," je dejal.

Novinarji TMZ-ja so o primerjavi povprašali tudi Pippna, Jordanovega dolgoletnega soigralca in člana košarkarskega hrama slavnih. "Že ima šest naslovov?" je hudomušno odvrnil 54-letnik ter s tem dal jasno vedeti, da Dončića čaka še veliko dokazovanja, preden ga bomo lahko postavili ob bok velikanu, kakršen je MJ.

Komentarjev 6
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 21:46 13.december 2019.

    Kar je preveč je preveč,samo Dončić,Kris,plin pa Greta.

  • sam50 06:22 12.december 2019.

    Pa saj ta pomp in statistike,ki jih vlečejo skozi vsako tekmo,delajo le naši mediji,ki sicer o naši deželi nimajo kaj pohvalnega zapisati. Naslednje presesežke bodo morda našli v smradu nog po tekmi,pa obrabljenosti supergov po tekmi,pa koliko kdo lula pa ...prikaži več popije,skratka presežnike se da iskati v čisto vsaki stvari....

  • ludvik96 22:11 11.december 2019.

    ..gre predvsem za dejstvo, da so evropski košarkarji v NBA enakovredni, oziroma prekašajo ameriško temnopolto falango.. kot v politiki so tudi v športu interesna skupine..

Sorodne novice