Šport > Košarka
4296 ogledov

Dončić podrl še en rekord, nato so se nanj spravili sodniki

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so po petih zmagah doživeli poraz.

Luka Dončić se je tokrat pomeril z ekipo, ki ga je na lanskem naboru lige NBA preskočila in raje kot drugega izbrala Marvina Bagleyja III. Sacramento je sicer dobro odprl dvoboj in povedel z 19:9, Nemanja Bjelica je pri tem dosegel 10 točk. Pri vseh devetih domačih je sodeloval Dončić s petimi točkami in dvema asistencama.

Pri gostiteljih se je po minuti odmora razigral Tim Hardaway Jr., ki je zadel trojke, po prodoru Slovenca pod koš pa je njegov zgrešeni met skozi obroč pospravil Dorian Finney-Smith za 22:26. Dončić se je sicer razburjal, ker sodniki ob tej akciji niso zapiskali prekrška. Enako se je zgodilo v nadaljevanju četrtine, zaradi ugovarjanja, ki je bilo sicer dokaj upravičeno, pa je dvajsetletni Slovenec prejel tehnično napako. Trener Rick Carlisle ga je minuto pred koncem prvega dela umaknil iz igre.

Kralji iz Sacramenta so v drugo četrtino vstopili s prednostjo 36:27. Igra v obrambi, ki je v zadnjem času krasila moštvo iz Teksasa, je bila tokrat porazna, Teličkom pa ni šlo tudi v napadu, zgrešili so deset zaporednih metov iz igre. Prednost gostov je tako narastla že na 16 točk. Dončić in Kristaps Porzingis sta se na parket vrnila dobrih pet minut pred koncem polčasa pri zaostanku 38:53. Dončić je moral dirigentsko palico prepustiti J. J. Barei in je bil tako kot običajno ob igranju Portoričana nekoliko manj pri žogi. Vseeno je našel osamljenega Hardawayja na trojki za 45:55.

Sacramento je po minuti odmora odlično odgovoril, nezaustavljiv je bil Buddy Hield in Kralji so na glavni odmor odšel s prednostjo 20 točk. 66 točk Dallasu v tej sezoni v enem polčasu ni zabil še nihče. Hield je zbral 18 točk, Bjelica 16. Na drugi strani je Hardaway mlajši dosegel 17 točk, Dončić pa ob štirih skokih in petih asistencah 10.

Že po minuti in pol tretje četrtine je Carlisle znova zahteval minuto odmora, prednost gostov je narastla na 73:49. Teličkom je po posvetu na klopi uspel delni izid 8:0, razlika pa je v naslednjih minutah ostajala podobna. V zadnje štiri minute tretjega dela je Sacramento tako vstopil s 86:70. Sledilo je zabijanje Dončića in njegova trojka za -12, a bližje ni šlo.

Pred zadnjo četrtino, to je slovenski zvezdnik tradicionalno začel na klopi, je bilo 78:92, Luka pa se je v igro vrnil natanko sedem minut pred koncem pri izidu 90:104. S cono so Telički naposled zaustavili nekaj napadov gostov, po Dončićevi trojki pa so se celo približali na 100:106. Na semaforju so ostale še štiri minute.

Dve minuti kasneje je Slovenec poskrbel le za štiri točke zaostanka, 34 sekund pred piskom sirene pa je Porzingis zadel za 106:108. Naslednji napad Sacramenta ni uspel, pri Dallasu pa so po ulovljeni žogi zahtevali minuto odmora. Ostalo je še 14 sekund. Dončić je krenil v prodor, njegov met pa je bil prekratek. A sodniki so spregledali nov udarec po njegovi roki. Na drugi strani je Bjelica postavil končni izid 106:110.

Dončić je zbral 27 točk, sedem skokov in osem podaj, Hardaway Jr. se je ustavil pri 29 točkah. Pri gostih je Bjelica dosegel 30 točk, Hield 26.

Mladi slovenski zvezdnik je še na 19. tekmi zapored dosegel vsaj 20 točk ter po pet skokov in podaj, s tem pa je presegel dosežek Michaela Jordana, ki je držal ta rekord od združitve lig NBA in ABA.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice