Šport > Košarka
9895 ogledov

Trener potolčenih tekmecev Dončiću podelil enega najlepših komplimentov

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Onstran Atlantika so ljubitelji košarke vse bolj navdušeni nad slovenskim velemojstrom.

Luka Dončić je odigral še eno odlično tekmo. Ob zmagi Dallas Mavericks nad New Orleans Pelicans (130:84) je na parketu preživel le 26 minut, a pustil globok pečat.

Luka Dončić NBA Šport Dončić "streljal" Pelikane, ti doživeli popolno ponižanje

Ljubljančan je dosegel 26 točk, devet asistenc in šest skokov in s tem izenačil rekord legendarnega Michaela Jordana. 

Dončić je namreč še na osemnajsti tekmi zapored zbral vsaj 20 točk, pet skokov in pet asistenc, kar je pred njim uspelo le "Njegovi Zračnosti" - Jordanu, in še enemu velemojstru - Oscarju Robertsonu.

Luka Dončić Med nesmrtniki Šport Luka Dončić kot Michael Jordan

Slovenec je proti Pelikanom zlahka prebijal obrambo in delil fantastične podaje, s katerimi je povsem razigral kolege. V zadnji četrtini tako sploh ni stopil na parket.

Po tekmi je o zvezdniku Dallasa spregovoril tudi trener New Orleansa - Alvin Gentry. Ta je na vprašanje o Dončiću odgovoril na kratko, a povedal veliko.

Alvin Gentry | Avtor: Epa Epa

"On igra tako, kot bi vsak želel, da igrajo vsi igralci," je bil jedrnat strokovnjak z dolgim stažem v najmočnejši ligi na svetu.

Dallas ima po 22 tekmah na računu 16 zmag, medtem ko je New Orleans pri dnu zahodne konference s šestimi zmagami in 17 porazi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice