Šport > Košarka
7084 ogledov

Young naveličan Dončićeve sence: "To mi gre na živce!"

donćić young Reševalni pas/Twitter
Ameriški košarkar se ne more otresti primerjav z Lukom Dončićem.

Luka Dončić in Trae Young sta neločljivo povezana vse od lanskega nabora, ko sta bila vpletena v odmevno menjavo med ekipama Dallas Mavericks in Atlanto Hawks.

Slednja je na naboru kot tretjega izbrala Slovenca, a ga je nato v zameno za Younga (5. izbor) in izbor v prvem krogu naslednjega drafta prepustila Dallasu. 

Luka in Giannis Na vrhu sveta Šport Luka in Giannis izpisala zgodovino! Kaj takega se ni še nikoli zgodilo!

Odtlej sta njuni zgodbi v NBA tesno prepleteni, kar posledično vodi v nenehne primerjave med njima. Dončić je doslej pustil nekoliko večji pečat, kar se je odražalo tudi pri izboru najboljšega novinca pretekle sezone. Priznanja se je na koncu povsem zasluženo veselil slovenski košarkar, Young pa se je kot njegov glavni konkurent moral zadovoljiti z drugim mestom.

Ker Younga o Dončiću sprašujejo precej več kot obratno, gre 21-letniku vse skupaj že pošteno na živce.

Luka Dončić Lovi rekord Jordana Šport Sodniki so Dončića spravili ob živce, na koncu je vseeno slavil

"To mi gre na živce. Preprosto rad igram košarko, vem, da on prav tako. Moti me zato, ker je nadležno ves čas odgovarjati na to vprašanje, vendar se zavedam, da to sodi zraven. Tega si nisem želel, a tako pač je. Najini situaciji se močno razlikujeta, prav tako sva dva zelo različna igralca. On igra dobro, jaz igram dobro. Pustimo že to pri miru," je v intervjuju za ESPN povedal Young.

Zaveda se, da primerjave tudi v prihodnosti ne bodo potihnile. "Upokojitev. Mislim, da bo s tem konec," je odvrnil Young, ko ga je novinar vprašal, kdaj meni, da bo lahko ušel Dončićevi senci. "Če naju bodo primerjali skozi celotno kariero, pa naj bo tako. Začelo se je z naborom in prenehalo se bo šele, ko bova oba upokojena," je dodal.

James Harden Kaj so videli? Šport Najbizarnejša odločitev v zgodovini NBA! Harden zabil, sodniki razveljavili koš

Donćićev uspeh mu predstavlja tudi motivacijo, saj si želi dokazati, da jastrebi z dogovorom niso naredili napake. "Seveda me motivira. Motivacijo črpam na različne načine, to je eden od njih," pravi Američan, ki meni, da sta tako Dallas kot Atlanta z rošado zadela v polno. "Obe ekipi sta sprejeli odločitev, za katero sta menili, da je prava zanje," je pristavil.

Luka Dončić Trae Young | Avtor: Profimedia Luka Dončić v akciji proti Traeju Youngu. Profimedia

Dončić v letošnji sezoni naravnost blesti na parketu in je celo v ožjem krogu favoritov za nakoristnejšega igralca v ligi. Po 21 tekmah je njegovo povprečje na pragu trojnega dvojčka s 30,3 točke, 10,1 skoka in 9,2 podaje.

Tudi Young ne zaostaja veliko. Pred poškodbo gležnja je bil celo prvi strelec lige, zdaj pa njegovo povprečje znaša 28,7 točke, 8,4 podaje in 4,0 skoka na tekmo.

Največja razlika med mladima zvezdnikoma je trenutno ekipni uspeh. Dallas je z izkupičkom 15-6 na visokem četrtem mestu na zahodu, medtem ko je Atlanta (5-17) na predzadnjem mestu na vzhodu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.