Šport > Košarka
7522 ogledov

Luka in Giannis izpisala zgodovino! Kaj takega se ni še nikoli zgodilo!

Luka in Giannis Profimedia
Luka in Giannis sta uradno bila najboljša na svetu! Kaj takšnega se v NBA še ni zgodilo!

Grk Giannis Antetokounmpo ter Slovenec Luka Dončić sta postala del NBA zgodovine, saj sta bila istočasno proglašena za igralca meseca v svoji konferenci najmočnejše lige na svetu. Zgodilo se je namreč prvič v zgodovini, da sta v obeh konferencah, v istem mesecu, za najboljšega igralca razglašena Evropejca!

Prvi zvezdnik Teličkov iz Dallasa, naš Luka Dončić, je bil namreč v mesecu novembru (in nekaj malega v oktobru) glavni razlog za odlične rezultate ekipe iz Teksasa, liga pa je njegove izjemne predstave nagradila z nazivom najboljšega košarkarja na Zahodu.

Luka je v tem času povprečno beležil skorajda trojni dvojček na tekmo, s 30,6 točkami, 9,9 skoki, 9,6 asistencami ter 1,4 ukradenimi žogami. To so številke, s katerimi že pri vsega 20 letih resno kandidira za naslov MVP-ja lige!

Luka Dončić Neustavljiv Šport Tako se bodo lotili Dončića

Prevlado Evropejcev pa je v Vzhodni konferenci dopolnil izjemni Giannis, ki je glavni razlog za še eno izjemno sezono Milwaukeeja. V tem času je v svoji statistiki povprečno na tekmo beležil 30,9 točk, 13,4 skoke, 5,9 asistenc ter 1,5 ukradenih žog.

luka dončić Absurdne številke Šport Žoga se mu je lepila na roke, še sam ni vedel, kako mu uspeva Luka Dončić NBA Šport Luka z rekordnim dosežkom in simultanko v treh četrtinah razbil Pelikane
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice