Šport > Košarka
8035 ogledov

Dončić: "Pretvarjal sem se, kot da se ni nič zgodilo."

luka dončić Print Screen
Luka Dončić se je na boleč poraz odzval s spektakularno predstavo proti Phoenix Suns.

Slovenski košarkarski zvezdnik ni dolgo preboleval poraza proti Los Angeles Clippers, ampak se je hitro vrnil v stare tirnice. Sinoči se je 20-letnik znesel nad Phoenix Suns, katerim je na gostovanju v Arizoni natresel 42 točk, kar je izenačitev njegovega strelskega rekorda.

Dallas je tekmo dobil z izidom 120:113 ter vpisal 12. zmago v sezoni (12-6), kar ga uvršča na četrto mesto v zahodni konferenci.

Luka Dončić Odgovor in pol Šport Ko je Luka jezen, se zgodi to!

Dončić je na parketu preživel 37 minut in pol ter prispeval 42 točk, 11 podaj in devet skokov ob 50-odstotnem metu iz igre (12/24), 27-odstotnem metu za tri (3/11) in 83-odstotnih prostih metih (15/18). 

Tudi tokrat ni šlo brez zgodovinskega dosežka, postal je namreč šele tretji košarkar po Oscarju Robertsonu in Russellu Westbrooku, ki je skozi mesec dni zabeležil povprečje trojnega dvojčka. Roberstonu je to uspelo petkrat, Westbrooku pa dvakrat.

Trener Dallasa Rick Carlisle je v prvem komentarju tega zgodovinskega dosežka zelo skopo odvrnil, da ga statistika ne zanima, ob tem pa dodal, da ga Dončič iz dneva v dan fascinira.

"Kar mu uspeva, je presenetljivo, vendar ni šokantno. Sezona se je šele dobro začela in videli bomo, kako bo v nadaljevanju. Toda Luka ima za seboj spektakularen začetek sezone, resnično dih jemajoče," je povedal trener.

Poraz proti Clippersom, ki je Dončića zelo prizadel, je že zgodovina. "V karieri je odigral veliko tekem. Zelo je zrel, čeprav ima šele 20 let. Razume, da ne bo mogel predolgo objokovati takšnih porazov. Treba je obrniti nov list. Čaka nas veliko tekem. Luka se tega zaveda."

Luka Dončić Rick Carlisle Proste roke Šport Trener povedal svoje, zdaj je na potezi Dončić

Dončić je bil najbolj zadovoljen s predstavo v drugem polčasu, pohvalil je tudi obrambo, a poudaril, da imajo v tem segmentu še rezerve. "Odigrali smo dobro tekmo, še posebej v drugem polčasu. Mislim, da so trikrat četrtino končali s 25 točkami. V obrambi moramo biti še boljši," je povedal slovenski as.

Sonca so ga poskušala onemogočiti z zelo fizično igro, kar je imelo za posledico kar 18 izvedenih prostih metov. Dončih jih je zadel 15, kar je fantastičen odstotek, občutno manj uspešen pa je bil z razdalje. "Zgrešil sem veliko trojk. To moram popraviti. Doseči moram več košev znotraj rakete s prodori in polaganju. Manj bom moral metati trojke," je povedal.

O porazu s Clippersi ni razmišljal. "Izgubili smo eno tekmo. To nas ne sme skrbeti. Pretvarjati se je treba, kot da se ni nič zgodilo. Veselim se vsake naslednje tekme. Takšen pač sem." je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.