Šport > Košarka
4661 ogledov

Paul George: Luka je še vedno otrok

Kawhi Leonard, Paul George Profimedia
Pri Clippers so enotni v mnenju o Luki Dončiću.

Košarkarji Dallasa so na zadnjem dvoboju klonili proti ekipi Los Angeles Clippers, ki se je izkazala z zelo moško in trdo obrambo nad Luko Dončićem. Telički so bili proti na papirju morda celo najboljši obrambi lige povsem nemočni. Slovenski zvezdnik je kljub vsemu dosegel 22 točk, o agresivnosti gostov pa veliko pove tudi dejstvo, da je kar 14 svojih točk dosegel s črte prostih metov. Skupno jih je izvajal 16. Met iz igre je bil 4/14, za tri točke, ob koncu je nekajkrat poskusil tudi zelo na silo, pa 0/8. Clippers so ga prisilili tudi v kar sedem izgubljenih žog.

luka dončić Težek večer Šport Dončića so zbili na tla, pretepli...

Kljub vsemu pri enem izmed najresnejših kandidatov za naslov prvaka lige NBA ostajajo impresionirani nad Dončićevim početjem. "To ga dela posebnega. Na igrišču počne izjemne reči, a se niti ne zaveda, da mu uspevajo; če me razumete, kaj želim povedati. Še vedno je otrok. Že zdaj zna veliko, a bo le še napredoval. Ko bo vse skupaj šele prav dojel... Že zdaj počne izjemne stvari. To bo zastrašujoče. Ko bo povsem razumel stvari, ko bo povsem dozorel, bo to zastrašujoče," pravi eden najboljših igralcev in branilcev v ligi Paul George.

Ta je na tekmi večkrat pokrival Dončića, ob njem pa sta za Slovenca skrbela še dva izjemna obrambna košarkarja Patrick Beverley in Kawhi Leonard.

Velik občudovalec Slovenca je tudi Doc Rivers, ki je tokrat s pomočniki pripravil taktiko, kako zaustaviti mladeniča. O Dončiću je izjavil, da je kombinacija Jamesa Hardna, Larryja Birda in LeBrona Jamesa. "Mislim, da ko se bo upokojil, bodo ljudje rekli le 'on je Luka'," je še pred tekmo izjavil Rivers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice