Šport > Košarka
7168 ogledov

Neverjetno, na katero mesto je legendarni Magic Johnson uvrstil Dončića!

Magic Johnson in Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je dobil neverjetno priznanje s strani legende Jezernikov, ki ga je uvrstila v sam vrh kandidatov za naslov MVP.

Legenda NBA ekipe Los Angeles Lakers Earvin "Magic" Johnson je slovenskega čudežnega dečka svetovne košarke uvrstil med svoje kandidate za naslov MVP-ja letošnje sezone.

Magic Johnson | Avtor: Profimedia Profimedia

Johnson je izpostavil kar 17 košarkarjev, za katere misli, da imajo na koncu sezone možnosti za ta cenjeni naziv, ter jih razvrstil po vrsti od 1 do 16 (drugo mesto si na njegovi lestvici delita dva košarkarja, a je nato realno četrtemu po vrsti vseeno pripisal tretje mesto op. p.).

LeBron James, najboljši košarkar tega tisočletja ter zadnji dve sezoni igralec Magicovih Jezernikov, zaseda prvo mesto, medtem ko si drugo mesto z aktualnim MVP-jem lige Giannisom Antetokounmpojem deli prav naš Luka Dončić!

saša dončić Oster odziv Šport Dončić odločno nad obtožbe, da je krojil Lukovo usodo

Luka si je to priznanje prislužil s svojimi neverjetnimi predstavami ter številkami, saj po 16 tekmah v povprečju skorajda dosega trojni dvojček na tekmo, saj beleži po 30,6 točk, 10,1 skokov ter 9,8 asistenc.

Luka Dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Dončiću na Magicovem seznamu najtesneje sledijo James Harden, Kawhi Leonard ter Anthony Davis, preden se na seznamu znajde še tretji Evropejec, Srb Nikola Jokić.

Na seznamu so še Joel Embiid, Jayson Tatum, Pascal Siakam, Donovan Mitchell, Ben Simmons in Kyrie Irving, medtem ko Johnsonovo šestnajsterico/sedemnajsterico zaključujejo Damian Lillard, Karl-Anthony Towns, Bradley Beal ter Devin Booker.

Johnson se je nato lotil še glavnih kandidatov za naslov košarkarja, ki je najbolj napredoval, kjer po njegovem mnenju vodi Zach LaVine pred Brandonom Ingramom.

Luka Dončić Cavaliers Mavericks Lukamanija Šport Zapis, ki odmeva: "Dončić je najboljši košarkar na svetu." dragić dončić "Zapomnite si ..." Šport Dragić je vedel! Poglejte to napoved o Dončiću Luka Dončić Zažgal splet Šport Zvezdniki ponoreli! Neverjetno, kdo vse se je poklonil Luki Dončiću

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice