Šport > Košarka
29748 ogledov

NBA se klanja Dončiću, očaran tudi LeBron: "Povedal sem vam, da je zaj***n piz**n!"

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Mlademu zvezdniku Dallasa sta se po še eni zgodovinski predstavi poklonila tako LeBron James kot tudi Goran Dragić.

Fenomenalni Luka Dončić je uprizoril še eno izjemno predstavo in se znova zapisal v zgodovino najmočnejše košarkarske lige na svetu. 

Dallas Mavericks so na krilih najboljšega novinca lanske sezone v domačem American Airlines Centru premagali San Antonio Spurs (117:110), prvo ime večera pa je bil noro razpoloženi Dončić, ki je znova rušil rekorde.

Dvajsetletnik je v dobrih 35 minutah zbral 42 točk, 11 skokov in 12 podaj ter vpisal že šesti (!) trojni dvojček v sezoni. Zadel je 14 od 27 metov iz igre (52%), pet od 13 poskusov za tri (38,5%) in devet od 13 prostih metov (69%). 
 
Postavil je nov slovenski rekord po doseženih točkah (42) na tekmi lige NBA, doslej je bil ta v lasti Gorana Dragića s 40 točkami. 

"Bravo ciki! Čestitam za tvoj in Slovenski career-high v NBA," mu je čestital nekdanji reprezentančni soigralec.

Dončić je prav tako postal prvi košarkar Dallas Mavericks s trojnim dvojčkom ob več kot 40 točkah, obenem pa se je pridružil svojemu idolu LeBronu Jamesu kot edini košarkar v zgodovini, ki je pred dopolnjenim 21. letom vpisal trojni dvojček z vsaj 40 doseženimi točkami.

S svojo igro nikogar ni pustil ravnodušnega, niti samega Kralja Jamesa, ki je njegov zgodovinski večer pospremil z besedami: "Poskušal sem vam povedati, da je zaj***n piz**n!"

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Dončić je Dallas vodil do druge zaporedne zmage in osme v sezoni (8-5). Sinoči je svoje povprečje v letošnji sezoni še približal trojnemu dvojčku in se še utrdil med kandidati za nakoristnejšega igralca lige (MVP). 

Na tabeli najboljših NBA igralcev v tem trenutku je košarkar Dallasa v družbi velikanov, kot so Giannis Antetokounmpo, LeBron James in James Harden.

 | Avtor: Reddit Reddit

Slovenec po 13 odigranih tekmah beleži povprečje 29,5 točke, 10,7 skoka in 9,3 podaje ob 48-odstotnemu metu iz igre in 31-odstotnem metu izza črte. Do povprečja trojnega dvojčka mu v tem trenutku manjka zgolj 0,7 podaje.

V celotni NBA zgodovini sta samo dva košarkarja zabeležila povprečje trojnega dvojčka skozi celotno sezono - Oscar Robertson in Russell Westbrook.

"Luka lahko na igrišču naredi, kar hoče. Trenutno je sredi čarobne serije. Fenomenalno ga je gledati. Soigralci oziroma mi vsi smo samo zunanji opazovalci."

Rick Carlisle

Porzingis: "Luka igra kot MVP!"

Dončić je ljubljenec domačega občinstva, navijači v Dallasu ga zaradi norih predstav že častijo kot športno božanstvo.  Pokloni dežujejo tudi s strani soigralcev, tokrat je o njem spregovoril Kristaps Porzingis, čigar dvojni dvojček je ostal v Dončićevi senci. "Luka igra kot MVP," je povedal latvijski center, ki je dosegel 18 točk in 10 skokov.

"Rekord kariere, trojni dvojček. Vesel sem zanj. Igra svoj igro, prodira, izsiljuje osebne napake, na parketu je zelo učinkovit, dobro meče na koš. Vse to počne za našo ekipo in res me veseli, da igra na tako visokem nivoju," je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice