Šport > Košarka
3437 ogledov

Dončićev zgodovinski večer v ligi NBA

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Dončić podira rekord za rekordom. Dallas pa beleži zmage, tokrat nad neposrednim tekmecem za uvrstitev v končnico San Antonio Spurs.

Luka Dončić je v svoji komaj drugi sezoni v severnoameriški košarkarski ligi NBA dosegel nov velikanski mejnik. Prvič je na tekmi dosegel več kot 40 točk. Dvajsetletnik je za domačo zmago Dallas Mavericks nad San Antonio Spurs s 117:110 prispeval 42 točk, 12 podaj in 11 skokov. Kar je šesti trojni dvojček slovenske košarkarske senzacije v sezoni.

Dončić je z odlično predstavo postal drugi najmlajši igralec v zgodovini lige NBA po LeBronu Jamesu, ki je na eni tekmi dosegel statistični trojni dvojček s 40 točkami.

Dvajsetletni Ljubljančan je popravil tudi najboljši slovenski strelski dosežek na eni tekmi v ligi NBA. Pred njim je 40 točk 28. februarja 2014 dosegel Goran Dragić. Trojnega dvojčka s 40 doseženimi točkami pred Dončićem ni dosegel še noben igralec Dallasa.

Dončić je tekmo začel izvrstno, saj je v prvi četrtini dosegel 17 točk, ob tem pa je razigraval še soigralce. Slovenec je bil eden ključnih mož v napeti končnici tekme, ko se je San Antonio približal na 110:112 43 sekund pred koncem.

Sledil je koš Dončića 27 sekund pred zadnjim zvokom sirene ter time out domače klopi. Po njem so Spurs zapravili žogo, slovenski zvezdnik pa se je nato izkazal še s podajo do Setha Curryja, ki je 4,5 sekunde pred koncem postavil končni izid.

Dallas je v teksaškem derbiju slavil prvič po decembru 2017 oziroma po petih zaporednih porazih, kar ni pozabil omeniti niti Dončić.

Novo priložnost za novo odlično predstavo bo Dončić imel že v noči na četrtek, ko bo Dallas gostil aktualne podprvake lige NBA Golden State Warriors, ki jim v tej sezoni ne gre in z zgolj dvema zmagama zasedajo mesto na repu razpredelnice zahodne konference.

Dončićev Dallas je z osmimi zmagami na 13 tekmah peto najboljše moštvo Zahoda.

New York Knicks so s 123:105 premagali Cleveland Cavaliers, največ zaslug za zmago ima Julius Randle, ki je tekmo končal pri 30 točkah, v prvem polčasu jih je dosegel kar 23.

Houston Rockets je na krilih Jamesa Hardna, ki je dosegel 36 točk, premagal Portland Trail Blazers s 132:108. Milwaukee Bucks so s 115:101 porazili Chicago, prvo ime tekme pa je bil Giannis Antetokounmpo s 33 točkami in 10 skoki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.