Šport > Košarka
215 ogledov

Slovenija po olimpijske igre iz tretjega bobna

Luka Dončić Slovenija Latvija EuroBasket 2017 Epa
Evropski prvaki bodo junija prihodnje leto lovili nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.

Pred sredinim žrebom kvalifikacijskih skupin za nastop na olimpijskih igrah je FIBA objavila šest kakovostnih bobnov, iz katerih bodo reprezentance razdeljene v štiri skupine. 

Izbrana vrsta Slovenije se je znašla v tretjem kakovostnem bobnu skupaj s Hrvaško, Turčijo in Portorikom. To pomeni, da varovanci Rada Trifunovića mesta v Tokiu zagotovo ne bodo lovili na kvalifikacijskem turnirju v Splitu.

Gostitelje olimpijskih kvalifikacij je Izvršni odbor Mednarodne košarkarske zveze (FIBA) določil pred dnevi na zasedanju v Miesu. Države gostiteljice moških kvalifikacij so Kanada (Victoria), Hrvaška (Split), Litva (Kaunas) in Srbija (Beograd), turnirji pa bodo na sporedu od 23. do 28. junija 2020.

luka dončić Težavnost lige Šport Legendarni Srb razkril pet razlogov za nore Dončićeve številke. Ni kvaliteta...

V prvem bobnu so reprezentance Srbije, Grčije, Litve in Rusije. Mesta v šestih kakovostnih skupinah je FIBA določila glede na položaj na svetovni jakostni lestvici po koncu letošnjega svetovnega prvenstva na Kitajskem, na kateri Slovenija trenutno zaseda 16. mesto.

Pot v Tokio bo torej lovilo 24 reprezentanc na štirih kvalifikacijskih turnirjih, na vsakem bo nastopilo po šest ekip. V kvalifikacije se je uvrstilo 16 držav na podlagi rezultata na svetovnem prvenstvu, in sicer Srbija, Poljska, Češka, Litva, Italija, Grčija, Rusija, Brazilija, Venezuela, Portoriko, Dominikanska republika, Nemčija, Nova Zelandija, Tunizija, Kanada in Turčija. Še osem reprezentanc pa je prejelo posebna povabila na podlagi njihove uvrstitve na svetovni lestvici. Iz Evrope sta to Slovenija in Hrvaška, iz Afrike Angola in Senegal, iz Amerike Mehika in Urugvaj, iz Azije in Oceanije pa Kitajska in Južna Koreja. Mesto na OI si bodo priigrali zmagovalci posameznih turnirjev.

Žreb skupin bo v sredo, ob 14. uri.

Na olimpijske igre 2020 v Tokio se je z letošnjega SP uvrstilo sedem reprezentanc: dve iz Evrope - Španija, Francija; dve iz Amerik - ZDA, Argentina; po ena pa iz Oceanije - Avstralija; Afrike - Nigerija; in Azije - Iran. Osma ekipa v Tokiu so gostitelji Japonci.

Luka Dončić Dallas Mavericks NBA Šport V Sloveniji navzgor, v ZDA, tudi zaradi Dončića, strmo navzdol
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice