Šport > Košarka
30762 ogledov

Pojavilo se je pojasnilo, zakaj Kings niso želeli Dončića na naboru

luka dončić Instagram
Junija 2018 so pri NBA ekipi Sacramento Kings imeli možnost, da kot drugega na naboru izberejo slovenskega košarkarskega dragulja, a so se odločili za Marvina Bagleya III.

Slovenski čudežni deček svetovne košarke Luka Dončić postavlja nove standarde NBA lige, premika meje ter ustvarja zgodovino. Po njegovih brilijantnih partijah pa se postavlja vprašanje, kako je lahko bil takšen igralec izbran šele kot tretji na NBA naboru.

Da Phoenix Suns ciljajo na visokega košarkarja ter da bo DeAndre Ayton (ki prestaja 25 tekem kazni zaradi dopinga) prvi izbor na naboru, je bilo sicer že dalj časa jasno, toda po novi izjemni predstavi in rekordu Dončića, ko je zbral 42 točk, 11 skokov in 12 asistenc ter stopil ob bok LeBronu Jamesu kot najmlajši igralec v zgodovini s trojnim dvojčkom ter več kot 40 točkami, so ponovno številni kritiki udarili po generalnem menedžerju ekipe Sacramento Kings, Vladeju Divacu, ki je izpustil priložnost, da Dončića kot drugega izbere na naboru.

vlade divac | Avtor: Epa Epa

Glede na zgodovino Sacramenta, ki od nekdaj obožuje košarkarje s področja nekdanje Jugoslavije, je večina ljudi pričakovala, da se bo Bogdanu Bogdanoviću v ekipi Kraljev pridružil prav Dončić, a se je Divac odločil za Marvina Bagley III, visokega ter zelo atletskega igralca, saj naj bi v ekipi imeli že dovolj nizkih igralcev. Tako so se odrekli Luki Dončiću ter na prvi pogled napravili veliko napako.

Dončića je nato kot tretjega izbrala Atlanta ter ga takoj poslala v Dallas, ki si lahko zadovoljno mane roke, saj so po slovesu Dirka Nowitzkega dobili novo NBA zvezdo, ki v letošnji sezoni povprečno v 35 minutah beleži 29,5 točk, 10,7 skokov ter 9,3 asistenc, kar je statistika, s kakršno se je v prejšnjih letih osvajalo tudi naziv MVP lige.

Luka Dončić SANJSKO Šport Dončićev zgodovinski večer v ligi NBA

Po drugi strani pa je Bagley v letošnji sezoni odigral eno tekmo ter jo zaključil s 14 točkami ter 10 skoki, nato pa se je poškodoval. V prejšnji sezoni pa je povprečno beležil 14,9 točk ter 7,6 skokov. Ali Je Vlade Divac torej napravil velikansko napako, ko se je odrekel Dončića? Vendarle ni vse tako črno-belo.

Marvin Bagley | Avtor: Profimedia Profimedia

Manj znano dejstvo je namreč, da Luka Dončić ni želel okrepiti Sacramenta. Vir, ki si je blizu z Dončićem je namreč medijem razkril, da je imel Dončić možnost, da ostane še eno leto v Realu, ter jo je bil pripravljen izkoristiti, če bi ga izbrali Kingsi. Sacramento bi se tako vsaj še eno sezono moral znajti brez svojega novega igralca, obenem pa je vprašanje, kako bi si lahko pomagali z igralcem, ki noče igrati za klub, tako da je najverjetnejša opcija, da bi pravice zanj celo prodali dalje.

luka dončić Luka Magic! Šport Dončić pokopal San Antonio, zasluge prepustil soigralcu

Ta ugibanja je potrdil tudi strokovnjak za kolidž košarko ter nabor, Jonathan Givony, ki trdi da Dončić in še dva igralca izrazito niso želeli končati v Sacramentu.

"Nekatera izmed največjih imen, med katerimi so Mohamed Bamba, Jaren Jackson Jr. ter Luka Dončić, so se želela izogniti Sacramentu. Ta trojica sploh ni delila svojih zdravstvenih podatkov s to NBA franšizo."

luka dončić Večer rekordov Šport NBA se klanja Dončiću, očaran tudi LeBron: "Povedal sem vam, da je zaj***n piz**n!"

Kaj je resnični razlog, zakaj je Sacramento preskočil Dončića, sicer še vedno ostaja vprašanje, na katerega vesta odgovor le Luka Dončić in Vlade Divac, toda zadnja izmed teorij vsekakor zveni možno.

Luka Dončić Curry reagiral Šport Dončićeva cena v višave, a on se smeji: "Prost igralec sem." luka dončić Lastnik Dallasa: Šport "Luka počenja neumna sra...!"
Komentarjev 1
  • marsal 11:11 20.november 2019.

    to smo vedeli že pred lanskim naborom !!!

Sorodne novice