Šport > Košarka
9658 ogledov

"Kar naprej čakam, da bo Dončić odigral slabo."

luka dončić Twitter
Luka Dončić bi lahko nekoč postal najboljši evropski košarkar vseh časov, so prepričani veljaki lige NBA.

Naziv najboljšega Evropejca, ki se je kdajkoli dokazoval v ligi NBA, je trenutno trdno v rokah Dirka Nowitzkega, vendar mu veliko konkurenco predstavlja njegov naslednik v Dallasu Luka Dončić

Tako je prepričan trener New Yorka David Fizdale, ki je po zmagi nad Dallasom izrekel velik kompliment na račun slovenskega košarkarja. "Luka Dončić bo konkurenca Dirku Nowitzkemu za najboljšega evropskega košarkarja vseh časov," je dejal Fizdale.

luka dončić Preobrazba Šport Donćić razkril, kako je postal takšen hrust

Besede so močno odmevale v ameriških medijih, o njih pa so razpravljali tudi v oddaji The Jump televizijske mreže ESPN. Nekdanji NBA košarkar Kendrick Perkins, prvak lige z Bostonom leta 2008, se je pridružil Fizdalu, Dončića pa je primerjal kar z LeBronom Jamesom.

"Nedvomno se strinjam. Kar naprej čakam, da bo odigral slabo tekmo, vendar me iz dneva v dan nadušuje. Veste, na koga me spominja? On je mali LeBron James, le da je nekoliko manjši in ne tako atletski. To je Luka. Dominira na igrišču, kjer lahko naredi vse, tako kot LeBron James. Koše dosega po mili volji. Ima boljši met za tri kot Lebron, vendar ni tako atletski," je povedal Perkins.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Svoj delež je nato pristavil še strokovni komentator in analitik s 17-letnimi izkušnjami v ligi NBA Brian Windhorst. "Nemogoče je verjeti, da ima Luka komaj 20 let. Ko ga gledaš igrati, deluje kot 25-letnik. Predvidevamo lahko, da bo še napredoval. Vsi govorijo same lepe stvari o njem, zato se sprašujem, zakaj ga nekatera moštva niso izbrala. Tisti nabor je krojil prihodnost franšiz."

luka dončić Šokiran Šport Novinarju zaradi Dončića padla čeljust: "Ti je res vseeno?"

Voditeljica Rachel Nichols je v luči nabora nato podprla menjavo Dončića za Traeja Younga. Kot je pojasnila, je Atlanta poleg Younga iztržila še izbor na enem od prihajajoačih naborov, kar je soliden izplen, ne more pa razumeti logike v ozadju odločitve Phoenix Suns in Sacramento Kings, kjer se na naboru niso odločili za Dončića. "In druga moštva, ki bi se lahko pogovarjala z Atlanto. Dallas ni bil edini," je pripomnil Windhorst.

Phoenix Suns so katastrofalno lanski sezono  končali na zadnjem mestu Zahoda, rezultat pa je odnesel trenerja Igorja Kokoškova, Sacramento Kings, kjer je zaradi Dončiča celo kožo komaj odnesel sloviti Vlade Divac, so lani za las zgrešili končnico.

Dallas je bil lani šele 14., letos pa z izkupičkom šestih zmag in petih porazov trenutno drži osmo mesto.

Luka Dončić Rick Carlisle Grešni kozel Šport Američani našli krivca za poraze Dallasa, v središču pozornosti Dončić
Komentarjev 1
  • Avatar ceja
    ceja 17:23 16.november 2019.

    Želite najti dekle za eno noč? Dobrodošli - www.GetMeets.com