Šport > Košarka
6743 ogledov

Donćić razkril, kako je postal takšen hrust

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Postava Luke Dončića je šla v samo v enem letu skozi korenito preobrazbo.

Slovenski košarkarski zvezdnik je bil v četrtek ponovno prvi strelec Dallasa ob porazu v New Yorku. V sloviti dvorani Madison Square Garden dosegel 33 točk, 10 skokov in 11 podaj, vendar tudi njegov peti trojni dvojček v sezoni ni bil dovolj za zmago proti New York Knicks, ki so slavili s 106:103.

Luka Dončić Rick Carlisle Grešni kozel Šport Američani našli krivca za poraze Dallasa, v središču pozornosti Dončić

Dončić je po tekmi dal kratek intervju za NBA Gametime, kjer je razkril, kaj se je v primerjavi z lansko sezono, v kateri je osvojil priznanje za novinca leta, najbolj spremenilo. "Zlasti skrb za moje telo. Še vedno ni popolno, a precej bolje kot v prvi sezoni. To je bila res velika sprememba na bolje," je razkril.

luka dončić Video Šport Dončić z najbolj norim košem sezone ter asistenco večera

Slovenec se je v krstni sezoni pogosto srečeval z očitki o prekometni teži, zato je poleti dodobra izklesal svoje telo. Stopil je vse odvečne grame maščobe in pridobil ogromno mišične mase.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

can’t wait!!🏀⏰ #mffl

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on

Sadovi trdega dela so že vidni v praksi, saj je bil letos pogosto tarča grobe igre nasprotnih igralcev, vendar se, kot vseskozi trdi trener Rick Carlisle, fizično počuti odlično. "Za to sta zaslužna moja dieta in delo z utežmi," se je pohvalil Dončić, ki se je v zasledovanju optimalne fizične priprave znebil slabih prehranjevalnih navad in se raje posvetil delu v telovadnici.

luka dončić Izjava Šport Luka Dončić šokiral: "To mi ne pomeni ničesar..."

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Razkril je tudi, kaj ga je v ligi NBA najbolj presenetilo. "Število letalskih letov in tekem. Vedel sem, da je v rednem delu 82 tekem, a dokler ne igraš, se ne zavedaš, kako težko je. Če se uvrstiš v končnico, je še težje."

Pohvalil je delo trenerja Ricka Carlisla, ki mu vseskozi stoji ob strani. "Veliko me je naučil. On je odličen trener, osvojil je naslov prvakin zna voditi ekipo. Vsem nam je v veliko pomoč."

luka dončić Burna debata Šport "Pošljite Dončića nazaj v Slovenijo."

Prav Carlisle je nedavno izrekel enega največjih komplimentov na Dončićev račun doslej, ko je dejal, da ga ne bi zamenjal za nobenega drugega igralca v ligi. "To je bilo res nekaj posebnega, a nikoli se ne ve," je na možnost selitve nekoč v prihodnost namignil Dončić. "

Njegove besede mi res ogromno pomenijo, še zlasti to o menjavi, saj je v ligi kar nekaj odličnih košarkarjev," je dodal.

Opredelil se je tudi do dejstva, da se je znašel v ožjem krogu kandidatov za MVP-ja lige. "Vedno pravim, da je to nekaj posebnega, vendar si želim le uvrstitve v končnico. To je moj cilj," je povedal.

luka dončić Šokiran Šport Novinarju zaradi Dončića padla čeljust: "Ti je res vseeno?"
Komentarjev 1
  • Avatar ceja
    ceja 17:24 16.november 2019.

    Želite najti dekle za eno noč? Dobrodošli - www.GetMeets.com