Šport > Košarka
35418 ogledov

Novinarju zaradi Dončića padla čeljust: "Ti je res vseeno?"

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Še preden je novinar dokončal vprašanje, ga je Luka Dončić zatrl v kali.

Nova sezona košarkarske lige NBA je še vedno v povojih, saj je bilo doslej odigranih le 11 tekem rednega dela, kljub temu pa se že kažejo prvi obrisi kandidatov za individualne nagrade, kot je denimo najprestižnejša med njimi, tj. priznanje za najbolj koristnega igralca v ligi (MVP).

Luka Dončić TD Garden Velemojster Šport Kar Dončiću uspeva v novembru, je neverjetno

V ožjem krogu kandidatov se vse glasneje omenja tudi Luka Dončić, čigar povprečje po desetih odigranih tekmah - Dallas je pri šestih zmagah in štirih porazih - je le streljaj od trojnega dvojčka.

Z 28,3 točke, 10,3 skoka in 9,1 podaje se uvršča med 15 najboljših igralcev v kar treh različnih kategorijah, s čimer je presegel celo najbolj nore napovedi.

luka dončić Burna debata Šport "Pošljite Dončića nazaj v Slovenijo."

Ne samo, da je Dončić eden najboljših strelcev v ligi, temveč je tudi izjemen podajalec, saj po številu asistenc na tekmo zaostaja le za vodilnim LeBronom Jamesom.

Slovenec je trenutno v New Yorku, kjer ga nocoj oziroma zgodaj zjutraj po slovenskem času čaka tekma z New York Knicks. Srečanje bo še posebej zanimivo za Kristapsa Porzingisa, ki se prvič po prestopu v Dallas vrača v sloviti Madison Square Garden.

Med tekmo Šport Luka dobil klofuto s strani trenerja

Novinarji iz velikega jabolka so Dončića povprašali, ali se vidi kot bodoči MVP, a jih je 20-letnik zavrnil, še preden so sploh dokončali misel. "Ne bi rekel," je skromno odvrnil. "V ligi je ogromno izjemnih košarkarjev. Ni mi mar za to," je presenetil.

"Ni ti mar?" ga je začudeno vprašal eden izmed novinarjev, zadolženih za pokrivanje Dallasovih tekem. "Lepo je slišati takšne reči, vendar si najbolj želim uvrstitve v končnico. Pred dnevi sem se pogovarjal z J.J.-jem Bareo in dejal mi je, da je zelo zabavno igrati v končnici. Res bi bilo lepo, če bi se spet uvrstili," je pojasnil Slovenec.

Pred četrtkovo tekmo je Dončić peti strelec, drugi podajalec in 14. skakalec lige. 

Mladi zvezdnik vse pogosteje postaja tarča podvajanja in fizične igre nasprotnih igralcev, vendar mu udarci za zdaj še niso prišli do živega. "Veliko se pogovarjava o tem, kakšno je njegovo fizično počuje. Pravi, da je vse v redu. Dobil je nekaj bušk, pred kratkim pa tudi udarec v nogo, a počuti se dobro," je povedal trener Rick Carlisle.

luka dončić Grda poteza Šport Dončić tarča podle igre, trener upravičeno v skrbeh

Komentarjev 2
  • Avatar ceja
    ceja 14:30 15.november 2019.

    Iščem moškega za odprto razmerje! Lahko me kontaktirate prek tega portala - www.GetMeets.com

  • peter72 07:19 15.november 2019.

    Cenzor, a lahko brišete motečo reklamo za pornografijo v komentarjih?

Sorodne novice