Šport > Košarka
24242 ogledov

Poklapani Dončić vseskozi strmel v tla: "Spet sem to naredil."

luka dončić Print Screen
Slovenski košarkarski zvezdnik je s svojo odločitvijo razdvojil navijače Dallas Mavericks.

Luka Dončić je odigral fantastično tekmo proti New York Knicks, vendar je njegov trojni dvojčk (38 točk, 14 skokov, 10 podaj) ostal v senci vprašljive poteze manj kot pol minute pred koncem tekme.

luka dončić Padali rekordi Šport Dončić prehitel LeBrona in Kidda, Porzingis se prebuja

Dallasu se je pri zaostanku s 102:105 nasmehnila sreča, saj je košarkar New York Knicks Taj Gibson zgrešil oba prosta meta. Do konca tekme je bilo samo še 25 sekund, domači pa so imeli napad, v katerem bi z morebitno trojko prišli celo do izenačenja.

Odgovornost je na svoja pleča prevzel Dončić, a je tokrat nekoliko pretiraval, saj je na koš vrgel z velike razdalje. Z eno nogo je namreč stal v krogu na sredini igrišča. Žoga se je odbila od obroča, Dallas pa do konca ni več dosegel točke.

Slovenski zvezdnik je bil po tekmi zelo razočaran. Ne samo zaradi poraza, temveč tudi zaradi lastne napačne presoje.

"Slabo sem se odločil. To ni bil met, kakršnega sem si želel. Razočaral sem ekipo. Spet. Slaba izbira," je dejal 20-letnik, ki po tekmi razumljivo ni bil razpoložen za pogovor z novinarji. Vseskozi je strmel v tla, njegovi odgovori pa so bili še bolj skopi kot običajno.

Vseeno si Dončić nima česa očitati. Po tako izjemni predstavi bi bilo vsako namigovanje, da je ekipo pustil na cedilu, popolnoma neutemeljeno, na kar so opozorili tudi uradni na spletni strani Mavs.com, kjer so zapisali, da Dallas brez Dončićevih točk, skokov in podaj ne bi imel nobenih možnosti za zmago proti razpoloženim kratkohlačnikom.

Komentarjev 1
  • Kmodri 00:29 10.november 2019.

    Žurnal24 spodbuja sex oglaševanje, kritične misli pa mirno briše.Sram te bolo pamž cenzorski...

Sorodne novice