Šport > Košarka
6991 ogledov

Enkrat že požrl besede o Dončiću, zdaj spet govori neumnosti

Luka Dončić in Nikola Jokić Epa
Nekdanji ameriški košarkar je z napovedjo o Luki Dončiću močno načel svojo kredibilnost.

Rashad Phillips je bil pred lanskim naborom lige NBA zelo neprizanesljiv do tedaj najboljšega košarkarja v Evrolige. Prepričan je bil, da Luka Dončić ne bo upravičil medijskega pompa, da je pred njim podpovprečna kariera in da se bo kmalu izgubil v sivem povprečju.

Trdil je, da bi morali Dončića na naboru izbrati med 16. in 24. mestom, vsem moštvom, ki bi Dončića izbrala kot enega izmed prvih petih kandidatov, pa je napovedal, da bodo za vedno postala tarča posmeha. A prav to je na koncu postal on.

Kot se je izkazalo, se Phillips ne bi mogel bolj zmotiti. Dončić je v NBA blestel od samega začetka in se takoj uveljavil kot eden od favoritov za novinca leta. Osramočeni strokovnjak je v uvodnem delu sezone še vztrajal pri svojih besedah, a ga je realnost kmalu dohitela in ni mu preostalo drugega, kot da prizna svojo zmoto.

"Luka zna igrati. Imel sem narobe in to lahko priznam. Ko so gostovali v Orlandu, sem se pogovarjal z njim. Šel sem v garderobo in mu rekel, da sem naredil napako. Rad gledam njegovo igro. Res je dober košarkar," je v pogovoru s športnim komentatorjem Chrisom Broussardom priznal Phillips.

rashad phillips | Avtor: Print Screen Print Screen

Toda lekcija ga očitno ni izučila. Čeprav je Dončić splošno priznan kot najboljši mladi košarkar v ligi, kar potrjuje tudi z izjemnimi predstavami v drugi NBA sezoni, pa se Phillips še vedno nagiba k Traeju Youngu.

"Še vedno trdim, da je Trae Youg boljši košarkar," je dejal. "Boljši od Luke?" ga je začudeno vprašal sogovorec. "Ja, mislim, da je  boljši." Broussard ga je nato opomnil, da bo Dončić v nekaj letih kandidat za MVP-ja, če pa bo nadaljeval z igro, kakršno kaže v tem trenutku, bo že letos v ožjem krogu favoritov.

"Če bo nadaljeval s temi številkami. Tudi Trae je bil najboljši strelec lige pred poškodbo gležnja. Imel je povprečje 36 točk na tekmo" je odvrnil Phillips in dodal: "Vztrajam pri Traeju, a tudi Luka je fantastičen."

Komentarjev 1
  • dusan72 07:44 08.november 2019.

    "Imel sem narobe..." Ja, učne ure slovenštine, dragi "avtor". Vsaj Google translate bi lahko logično preoblikoval. Kaj pa recimo … "(Z)motil sem se?" Gre lepše v ušesa, ne?

Sorodne novice