Šport > Košarka
19384 ogledov

Dončić tarča podle igre, trener upravičeno v skrbeh

luka dončić Print Screen
Z dobrimi predstavami Luke Dončića se povečujejo tudi apetiti njegovega moštva.

Luka Dončić je sinoči odigral še eno vrhunsko tekmo in Dallasu pomagal do pete zmage v sezoni. Tokrat je v American Airlines Centru kronilo moštvo Orland Magic z izidom 106:107. Dallas se je s tem zavihtel na visoko drugo mesto v zahodni konferenci.

Dončić je v dobrih 37 minutah dosegel 27 točk, sedem skokov in sedem podaj ob skoraj 48-odstotnem metu iz igre in 86-odstotnem izvajanju prostih metov. Met za tri točke mu tokrat ni stekel, zadel je namreč le enega od sedmih poskusov. (14%).

Odlična igra slovenskega košarkarja je postala stalnica na tekmah teksaške ekipe, s tem pa so se povečala tudi pričakovanja, s katerimi se bo mladi zvezdnik soočal v nadaljevanju sezone.

Če je bil trener Rick Carlisle še lani zelo previden, da ne bi prehvalil Dončića ali nanj vršil prevelikega pritiska, je danes zgodba drugačna. "Luka je eden od najboljših košarkarjev na planetu, zato me nič, kar počne, ne more več presenetiti," je zelo neposredno dejal ameriški strokovnjak.

Luka Dončić Klici MVP, MVP Šport Dončić zrežiral preobrat, tekmo odločil met v zadnji sekundi

Dončić je na tekmi z Orlandom dobil tudi neprijeten udarec s strani zvezdnika nasprotnega moštva Jonathana Isaaca. Na srečo se je vse končalo brez posledic, vendar bo Dallas moral paziti, saj se tekmeci Luke lotevajo na vse bolj fizičen način.

Potem ko je pred dnevi moral na šivanje glave, je tokrat doživel še grd pristanek. Dejstvo je, da Dončić "pokasira" vse več udarcev, tudi takšnih, ki ne sodijo na parket.

Skrb zaradi velikega fizičnega napora, ki ga moštvo zahteva od komaj 20-letnega košarkarja, je nedavno izrazil tudi Carlisle, ob tem pa apeliral na ostale igralce, da bo Dončića slej ko prej treba razbremeniti.

luka dončić Soigralci na potezi Šport Trener v skrbeh za Dončića: "Tako ne bo šlo v nedogled."

Komentarjev 2
  • Bob 23:59 07.november 2019.

    Diletanti in še kaj ... Odrasel šport in on je že velik fant!!! Se bo sam branil, ne potrebuje vaš!

  • perhan63 18:58 07.november 2019.

    zamurska golazen