Šport > Košarka
89840 ogledov

Trener v skrbeh za Dončića: "Tako ne bo šlo v nedogled."

luka dončić Print Screen
Luka Dončić je v nekdanjem domovanju LeBrona Jamesa znova dokazal, zakaj sodi med najboljše igralce na svetu.

"Res uživam igrati košarko in danes sem se zagotovo zelo zabaval. Na vsaki tekmi želim igrati dobro, ker mi je zabavno igrati košarko," je recept za izjemno predstavo v Clevelandu, kjer je vpisal z 29 točkami, 14 skoki in 15 podajami vpisal 11. trojni dvojček v karieri, opisal Luka Dončić.

Luka Dončić Cavaliers Mavericks Video Šport Čarobni Dončić piše zgodovino, Dragić potolkel visokoleteče Rakete

Najboljši novinec lanske sezone je letos v fantastični formi, na igrišču pa mu uspeva vse, kar si zamisli. A vse skupaj ni tako enostavno, kot se morda zdi na prvi pogled.

"Ne bi rekel, da je lahko. Vsak dan trdo delam in poskušam vplesti svoje soigralce. Preprosto uživam," je povedal Dončić in dodal, da imajo košarkarji Dallasa, ki so doslej zabeležili štiri zmage in dva poraza, še ogromno rezerve. "Izgubili smo dve težki tekmi. Lahko smo še precej boljši. Imamo veliko mladih igralcev in veliko prostora za napredek," je dodal.

Luka Dončić Cleveland Video Šport Tako so Slovenci v Clevelandu sprejeli svojega junaka Dončića

Dončića so po tekmi prehvalili tako soigralci kot košarkarji nasprotne ekipe, pohvale pa so deževali tudi iz ust košarkarskih analitikov. "Videl sem njegovo statistiko in si mislil 'to mora biti najbolj tihih 29, 15, 14, kar sem jih kdajkoli videl.' Samo še en dokazl, kaj izjemen je Luka. Nič ga ne vrže iz tira, nič mu ne pospeši koraka. Izboljšal je svoj met. On je čarovnik," je povedal zvezdnik Cleveland Cavaliers Kevin Love.

Nad videnim je bil očaran tudi srbski orjak Boban Marjanović. "Luka je res izjemen. Poglejte statistiko. Nimam kaj dodati. Samo poglejte njegovo statistko. On je zver," je dejal.

Center Dallasa je tokrat prispeval 12 točk in osem skokov. Dončić je po tekmi pojasnil, zakaj se z Marjanovićem tako dobro ujameta na parketu. "Balkanska naveza. Bivša Juga," je dejal.

luka dončić To ni šov Šport Kar je Dončić storil pred tekmo, vam bo stopilo srce

Carlisle: "Morali ga bomo razbremeniti."

Slovenca je pohvalil tudi trener Rick Carlisle, a opozoril, da 20-letnik ne bo mogel vsega postoriti sam. "Luka je eden najboljših košarkarjev na svetu. V nasprotju z večino mladih igralcev je tudi zelo fizičen. To je ena od stvari, ki ga delajo tako posebnega. Skrbi me le, da ga bo treba nekoliko razbremeniti. Nase prevzema velik del odgovornosti, zato se zelo pogosto znajde v teh fizično zelo zahtevnih situacijah," je opozoril Carlisle.

S povprečjem 26,7 točk na tekmo je Dončić trenutno deveti najučinkovitejši igralec lige, po statističnem indeksu (32) je četrti, po številu podaj pa celo tretji (9,5). Njegovo povprečje po šestih tekmah je torej 26,7 točk, 10,3 skoka in 9,5 podaj (35,5 minut).

luka dončić Je to dokaz? Šport Pri Nikeju završalo, glavni krivec pa Dončić

Nadvse uspešno je sezono začel tudi Miami oziroma Goran Dragić. Kapetan vročice ima po prvih šestih tekmah povprečje 16,2 točki, 4,2 podaji in 3,3 skoke.

Za ekipo s Floride je ključno, da ima kar osem igralcev z dvomestnim številom točk. Prvi strelec je Kendrick Nunn (19,5), drugi James Johnson (17), tretji pa je že Dragić. Sledijo novinec Tyler Herro (15,7), Justise Winslow (14,8), Jimmy Butler (14,7), Bam Adebayo (13,8 ) in Duncan Robinson (11,3).

Miami (5-1) je trenutno na drugem mestu vzhodne konference, Dallas (4-2) pa je četrti na zahodu.

Komentarjev 2
  • boaz 20:37 05.november 2019.

    Glede na to, da je v vrhunskem klubu predvidevam, da pije taboljši kolagen na trgu in seveda je vse potrebne minerale in vitamine za čimprejšnjo obnovo hrustanca, kosti, itd. Jaz na njegovem mestu bi pil tudi jedilno glino za minerale. ...prikaži več Pri nas jo prodaja en slovenc, dobi se pa v biotrgovinah. Ampak verjetno je za Lukca dobro preskrbljeno glede tega.

  • jakec1575 14:56 04.november 2019.

    Zdravje mora cuvati, da bo trajal vsaj 5-7 sezon. In imeti vrhunsko rehabilitacijo.