Šport > Košarka
15642 ogledov

Kar je Dončić storil pred tekmo, vam bo stopilo srce

luka dončić Print Screen
Slovenski NBA zvezdnik z dejanji dobrote presega športne okvirje in vedno znova dokazuje, da ima ogromno srce, katerega veličina je primerljiva le z njegovim košarkarskim talentom.

Luka Dončić je sinoči gostoval v Cleveladu, kjer je vpričo velikega števila slovenskih navijačev dosegel 11. trojni dvojček v karieri in ključno pripomogel k četrti zmagi (131:111) Dallas Mavericks v letošnji sezoni. Slovenski košarkar je tekmo končal z 29 točkami, 15 asistencami in 14 skoki.

Luka Dončić Cavaliers Mavericks Video Šport Čarobni Dončić piše zgodovino, Dragić potolkel visokoleteče Rakete

Še preden je stopil na parket, je Dončić ponovno osvojil srca vseh navijačev v Clevelandu, kjer si je ponovno vzel nekaj časa za druženje z velikim navijačem Joeyjem Trombo, 22-letnikom, ki so mu januarja diagnosticirali ne-Hodgkinov limfom. 

Zaradi nenadne diagnoze je obstaja velika verjetnost, da si Tromba ne bo mogel ogledati tekme med Dallasom in Clevelandom, ki je bila predvidena za 2. februar. Negova sestra Sophie je v želji, da bi mu pred začetkom kemoterapije vlila nekaj dodatnega upanja, navezala stik s slovenskim košarkarjem in se dogovorila za srečanje.

Luka Dončić Lepa poteza Šport Dončić ima tudi veliko srce

"Ogromno bi mu pomenilo, če bi vseeno lahko spoznal svojega velikega idola. Rada bi pridobila Lukovo pozornost in ga prosila, če bi lahko obiskal Joeyja, ko bo v Clevelandu," je takrat zapisala Sophie, Dončić pa se je povabilu odzval: "Seveda. Lahko računate na to." 

luka dončić Mož beseda Šport Luka izpolnil obljubo, ki jo je dal bolnemu navijaču

Obljubo je tudi držal in se med gostovanjem v Clevelandu, kjer prebiva največje število ameriških Slovencev v ZDA, z Joeyjem fotografiral in mu celo podaril svoj dres. "Lepo je imeti takšno povezavo v z nekom, k je tako prijazen in mu gre zelo dobro v NBA. Zaslužil si je. On je res super fant," je povedal Dončićev navijač.

Tromba in njegova družina je bila v nedeljo spet zbrana v dvorani Rocket Mortgage Fieldhouse, kjer se je med ogrevanjem pred začetkom tekme lahko družila z Dončićem. 

22-letni košarkarski navdušenec, čigar bolezen je po osemesečni intenzivni kemoterapiji prešla v stanje remisije, zdaj pa ga čaka še trimesečna podporna terapija, se je imel znova priložnost fotografirati s svojim najljubšim igralcem, kasneje pa je z roba igrišča prisostvoval še njegovi zgodovinski predstavi.

Luka Dončić Cleveland Video Šport Tako so Slovenci v Clevelandu sprejeli svojega junaka Dončića

Dončićeva človekoljubnost pa nikakor ni le premišljena PR poteza ali skrbno načrtovan šov pred kamerami, temveč se je slovenski as tudi osebno angažiral in ohranil stike z bolnim navijačem, kateremu redno pošilja sporočila in preverja, kako se počuti.

Njegova mama Juile je prav tako v stikih z Lukovo mamo Mirjam Poterbin, ki je sicer nameravala pripotovali v Cleveland, a je imela žal druge obveznosti. 

Julie je ameriškim novinarjem povedala še, da imajo Dončićeva sporočila nadvse blagodejen učinek na sinovo zdravstveno stanje in počutje. "O moj bog. Kar žari! Tako je navdušen. Res je lepo, da nas veže povezava s Slovenijo. Vedno, ko dobi njegovo sporočilo, je v sedmih nebesih."

luka dončić Je to dokaz? Šport Pri Nikeju završalo, glavni krivec pa Dončić

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.