Šport > Košarka
24768 ogledov

Pri Nikeju završalo, glavni krivec pa Dončić

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Ali je to dokaz, kam se nagiba Luka Dončić?

Slovenski košarkar naj bi v prihajajočih dneh ali tednih podpisal novo pogodbo s proizvajalcem športne opreme, potem ko mu je ob koncu krstne sezone potekel dogovor z ameriškim gigantom Nikejem. Ta je imel sicer na razpolago 180-dnevni rok, v katerem bi lahko z Dončićem sklenil novo pogodbo, vendar tega iz neznanega razloga ni storil.

luka dončić Zelo tvegano Šport Ali je Nike glede Dončića storil veliko napako?

Dončić bi po ocenah strokovnjakov lahko iztržil tudi do 100 milijonov dolarjev, vendar še vedno ni jasno, komu bo obljubil svojo zvestobo. Nike je imel več mesecev časa za izenačitev ponudbe drugega proizvajalca športne opreme, vendar je rok tega privilegija potekel. Dončić je tako postal prost igralec, kar zadeva športno obutev, in očitno je, da se je začel pogovarjati z drugimi ponudniki.

To dokazujejo posnetki pred začetkom tekmo z Los Angeles Lakers, kjer je Dončić med ogrevanjem nosil športne copate Curry 7 znamke Under Armour. Tekmo, na kateri je dosegel trojnega dvojčka, je nato odigral v copatih Nike Kobe 4 Protro.

luka dončić Panika Šport Poškodba ni bila nedolžna, Dončić pristal v bolnišnici

Nike je, vsaj tako se zdi, pokazal mačehovski odnos do Dončića, vendar nihče ne ve, kaj se dogaja v zakusliju. Američani se morda zanašajo, da jim bo Dončić ostal zvest tudi v primeru manj donosne ponudbe, saj v Nikejevih copatih igra že vrsto let, a očitno se zvezdnik Dallasa pogovarja tudi z drugimi proizvajalci, Under Armour pa bržkone ni edini. 

Under Armour ima v svojih vrstah deset NBA košarkarjev, njihovi ambasadorji pa so Patty Mills, Mohamed Bamba, Joel Embiid, Emmanuel Mudiay, Kent Bazemore, Hamidou Diallo, Steph Curry, Seth Curry, Terrance Ferguson in Brandon Jennings.

Bo Luka postal enajsti?

Komentarjev 1
  • leonardo 08:05 04.november 2019.

    Kaj bi le Žurnalovci pisali, če ne bi imeli Dončiča? Ja, saj se ne jezim, pač pa ne preberem. Zanima pa me.

Sorodne novice