Šport > Košarka
33539 ogledov

Ali je Nike glede Dončića storil veliko napako?

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Slovenski košarkar bo v prihajajočih dneh ali dneh podpisal novo pogodbo, katere vrednost bi lahko dosegla tudi do 100 milijonov dolarjev.

Luki Dončiću je v ponedeljek potekla dveletna pogodba z Nikejem, katero je podpisal pred začetkom poslednje sezone pri Real Madridu. Aktualni novinec leta v ligi NBA je svojo krstno sezono odigral v copatih ameriškega športnega giganta, pred dnevi pa se je iztekel 180-dnevni rok, v katerem bi ga lahko Nike prepričal v podpis novega dogovora.

Nike si je obenem pridrževal pravico, da v tem času izenači morebitno ponudbo drugega proizvajalca, saj je Slovenec na trgu zelo vroča roba, od ponedeljka pa tega privilegija nima več.

"Ja, trenutno sem prost igralec. Bomo še videli, kaj bomo naredili glede tega," je za Dallas Morning News povedal Dončić, čigar pogajalsko izhodišče je dodobra okrepil prvi izbor drafta Zion Williamson.

zion williamson | Avtor: Epa Epa
Devetnajstletni ameriški košarkar je, še preden je sploh odigral eno samo tekmo v ligi NBA, podpisal petletni dogovor z Nikejevo znamko Jordan Brand v vrednosti 75 milijonov dolarjev. 

Ob se poraja logično vprašanje: če je prvi favorit za bodočega novinca leta vreden 15 milijonov dolarjev na sezono, koliko je vreden aktualni novinec leta v ligi NBA? Strokovnjaki so prepričani, da vsaj toliko, če ne še precej več. Dončiću gresta na roko tudi njegova priljubljenost in mednarodna prepoznavnost, kar sta zelo pomembni kvaliteti ambasadorja športne znamke.

S prepoznavnim stilom igre je znal pritegniti in mobilizirati trume navijačev, ki so mu v glasovanju za nastop na All-Star tekmi namenili več kot štiri milijone glasov. Več od njega sta jih prejela samo Giannis Antetokounmpo in LeBron James.

Dončić je zdaj pred pomembno odločitvijo: ali bo ostal zvest proizvajalcu, katerega copate nosi že vrsto let, ali pa bo morda tvegal in sprejel donosnejšo ponudbo drugega podjetja?

Čeprav so ga pri Nikeju začasno izpusili iz rok, je ameriški gigant še vedno prvi favorit za sklenitev dogovora.

O ponudbah drugih proizvajalcev opreme ni znanega veliko, bržkone pa bo Slovenca tekžko prepričati z manj kot 15 milijoni na leto, kar je dvakratnik njegove plače pri Dallas Mavericks.

"Meni to veliko pomeni, ker obožujem čevlje. Ogromno jih imam. Čevelj se mora prilegati nogi, zelo pomemben pa je tudi izgled," je pojasnil Dončić.

Komentarjev 1
  • Avatar sakami
    sakami 14:05 05.oktober 2019.

    Vabim vas v zasebni slovenski seks klub - http://lady4.fun To je najboljši kraj za iskanje spolnega partnerja! Čakam vas tam :)

Sorodne novice