Šport > Košarka
39837 ogledov

V Srbiji močno odmeval odziv Dragića in Dončića

Eurobasket epa
Slovenska košarkarja sta si s korektno čestitko pridobila nove simpatizerje.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je morala v finalu evropskega prvenstva z 1:3 v nizih priznati premoč Srbiji. Kljub porazu je drugo mesto še en izjemen uspeh slovenskega ekipnega športa, v očeh marsikaterega navijača pa je srebrna medalja vredna prav toliko kot zlata.

Ostra kritika Šport Srbi o "sramotni" potezi slovenskega selektorja

Med prvimi sta našim fantom čestitala tudi junaka zadnjega košarkarskega EP, Goran Dragić in Luka Dončić. "Čestitam @SloVolley za odlično EP in srebrno medaljo!!! Lepo je bilo gledati dve ekipi iz bivše Juge v finalu. Čestitke tudi @ossrb," je twitterju zapisal MVP EuroBasketa 2017 Dragić.

odbojka reprezentanca Kapetan Šport "Težko rečem, ali bi zmagali, če bi igrali v Stožicah."

Tako zmagovalcem kot poražencem finala je čestital tudi aktualni novinec leta v ligi NBA. "Prvo čestitke srbiji... ampak kapo dol našim ... srebrna medalja je vrh!!! Samo tako naprej," pa je sporočil Dončić.

Njuna zapisa sta močno odmevala v Srbiji, kjer še vedno zelo dobro pomnijo, kakšno vlogo sta v finalu košarkarskga EP odigrala zvezdnika lige NBA.

"Oglasila sta se slovenska košarkarja, ki sta nam zagrenila življenje: to sta po "maščevanju" srbskih odbojkarjev sporočila Dragić in Dončić," so zapisali pri Kurirju.

"Lepa gesta slovenskih košarkarjev: Dragić in Dončić čestitala Srbiji za zmago v finalu," pa so njuna zapisa komentirali pri Telegrafu.

Izrazito pozitiven je bil tudi odziv srbske javnosti, ki se je Dragiću in Dončiću v velikem številu zahvaljevala za korektno čestitko v pravem športnem duhu.

EP v odbojki 2019, polfinale Slovenija - Poljska Komentar Šport Odbojkarji so carji, a nekaj je vseeno narobe Slovenija slovenska odbojkarska rerpezentanca srebro EP v odbojki navijači Tvitosfera Šport Pokloni dežujejo, čestitali tudi Poljaki
Komentarjev 3
  • ak 10:22 30.september 2019.

    večina je korektnih odzivov, ne manjka pa tudi zagrenjenih odzivov in takšnih, polnih ranjenega ponosa... in to kljub (dokaj gladki) zmagi.