Šport
697 ogledov

Toliko nas je kot prebivalcev Varšave, toda zbirka odličij se polni ...

Slovenija slovenska odbojkarska reprezentanca EP v odbojki finale Bercy Pariz Reševalni pas/Twitter
Po številnih uspehih v individualnih športih je Slovenija vse bolj uspešna tudi v kolektivnih panogah.

Slovenija je prišla do novega velikega uspeha, saj so se odbojkarji okitili že s svojo drugo kolajno na velikih tekmovanjih. 

Odbojkarji Slovenije so na letošnjem evropskem prvenstvu prišli do srebrne medalje in s tem ponovili uspeh iz leta 2015, ko sta turnir gostili Bolgarija in Italija. Pred štiri leti so bili v finalu za Slovence usodni Francozi, letos so se do zlatega odličja prebili Srbi.

Slovenija slovenska odbojkarska reprezentanca srebro EP v odbojki Pariz Veliki finale Šport Sanje so se končale s srebrno medaljo. Hvala, junaki!

Prvo slovensko medaljo v kolektivnih športih po osamosvojitvi so sicer osvojili rokometaši, ti so na domačem Euru leta 2004 osvojili srebro po finalnem porazu proti Nemcem.

Rokometaši so bili tudi prvi, ki so stopili na zmagovalni oder na svetovnih prvenstvih, potem ko so leta 2017 osvojili bron na tekmovanju v Franciji. V tekmi za tretje mesto so takrat Slovenci po velikem preobratu ugnali favorizirane Hrvate, srečanje pa je bilo odigrano v pariškem Bercyju.

jožef jerovšek Tvitosfera Šport Tako o odbojki modruje Jože Jerovšek

Ob treh srebrnih in enem bronastem uspehu rokometašev in odbojkarjev pa za največji dosežek slovenskega kolektivnega športa velja evropski naslov košarkarjev leta 2017, osvojen v Carigradu. Takrat je v finalu padla Srbija.

V ekipnih športih so tako veliki dosežki za marsikaterega zunanjega opazovalca še bolj neverjetni kot v individualni zaradi preproste matematike. Slovencev je namreč skupaj za prebivalstvo kakšnega večjega evropskega mesta, na primer Varšave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice