Šport
6520 ogledov

Srbski navijači izzvali ogorčenje v Parizu: "Terorist, terorist!"

Print Screen
Srbski navijači so z žvižgi pospremili minuto molka v spomin na nekdanjega francoskega predsednika.

Peščica srbskih navijačev je poskrbela za incident v pariški dvorani, kjer je skoraj 13.000 Francozov prisostovalo presenetljivemu porazu domače reprezentance, ki se bo v tekmi za bron pomerila s Poljsko.

Aleksandar Atanasijević Drama Šport Slovenci po petih nizih dobili tekmeca v finalu

V finalu evropskega prvenstva se bosta za zlato medaljo v ponovitvi finala na EuroBasketu 2017 pomerili izbrani vrsti Slovenije in Srbije. Slednja je v Parizu po petih nizih dramatičnega boja napredovala z izidom 3:2 (-23, 23, 21, -17, 7), medtem ko je Slovenija že v četrtek s 3:1 v nizih odpravila aktualne svetovne prvake Poljake.

Slovenija - Poljska Brez spremljave Šport Kurja polt! To je epski prizor, o katerem govori cela Evropa

V Pariz je za polfinalno tekmo s favorizirano Francijo pripotovalo nekaj sto srbskih navijačev, ki so vseskozi bodrili svoje odbojkarje, čeprav so le stežka parirali večtisočglavi francoski množici.

So pa maloštevilni srbski pristaši poskrbeli tudi za najbolj kontroverzen trenutek obračuna, ko so minuto molka v spomin na nedavno preminulega nekdanjega francoskega predsednika Jacquesa Chiraca posmerili z glasnimi žvižgi in vsesplošnim neodobravanjem

Šokirani francoski navijači so se ozirali čez rame proti delu tribun, od koder so prihajali žvižgi. Od Srbov so zahtevali, naj se pri priči umirijo in izkažejo spoštovanje pokojniku, ki je v sredo umrl v 87. letu starosti. 

Aleksandar Atanasijević EP v odbojki Šport Srbi pred finalom: Slovenci, pazite se!

Toda Srbi se niso umirili. "Terorist, terorist," je odmevalo s tribun. "Bombardiral nas je," so v poplavi žvižgov še sporočali gostujoči navijači. Francoski mediji so incident označili kot nedopusten.

Chirac je bil velik zagovornik bombardiranja Srbije leta 1999, nekaj let prej pa si je privoščil še odmevno izjavo, ki je Srbi niso in ne bodo pozabili. "Srbi so narod brez zakonov in vere. Narod nasilnežev in teroristov."

Slovenija - Poljska Poljaki besni Šport "Slovenija 'nima šans' v finalu, sodnik nas je oškodoval."

Komentarjev 5
  • Žurnalček 17:00 28.september 2019.

    Ne mislim pisat pa da mi zopet skoči stran in izbriše napisano ! jebite se !

  • romy 14:36 28.september 2019.

    Tega ne komentiram,ker je politika ku...a,vem pa,da jih bodo naši pubeci premagali.

  • Avatar MS
    MS 14:03 28.september 2019.

    Domovino so si Srbi uničili sami! No da ne naredim krivice vsem Srbom! Preprosti narod ni kriv! Domovino jim je uničila hegemonistična politika Čosiča in Miloševiča ki je izvajala etnocid nad drugimi narodi! Zavezniške sile so na to morijo odgovorile ...prikaži več z bombardiranjem in tako so preprečili še druge Vukovarje, Srebrenice Sarajevo! Razumem prizadetost žrtev bombardiranja a zato ni kriv ne Chirak Ne Clinton! Krivdo nosi izključno takratna srbska etnocidna politika!