Šport
4494 ogledov

Slovenci osvajajo Pariz, izbran tudi navijaški trg

Slovenija - Poljska Anže Petkovšek Zmaga slovenske odbojkarske reprezentance nad Poljsko v polfinalni tekmi evropskega prvenstva.
Nedeljska finalna tekma evropskega odbojkarskega prvenstva v Parizu je poskrbela za navijaško mrzlico v Sloveniji.

Na finalni tekmi v dvorani Bercy bodo imeli Slovenci močno podporo, zanesljivo bo v njej vsaj 2000 navijačev, ki potujejo z uradnimi aranžmaji, verjetno pa jih bo vsaj toliko prišlo tudi v lastni režiji.

Slovenija - Poljska Napoved maščevanja Šport Srbi že provocirajo Slovence: "Koliko Srbov imate tokrat v ekipi?"
Aleksandar Atanasijević EP v odbojki Šport Srbi pred finalom: Slovenci, pazite se!

Natančnih podatkov o tem, koliko bo slovenskih privržencev v Parizu, ni. Po podatkih prirediteljev slovenskega dela EP je vsaj 2000 takšnih, ki so prek agencij kupili aranžmaje in vstopnice in ki torej zanesljivo bodo ali pa so že v Parizu. Glavnina sicer prihaja danes oziroma v zgodnjih nedeljskih urah, tudi s čarterskimi poleti, precej Slovencev pa je bilo tudi že v petek in soboto na letih z bližnjih letališč (Benetke, Zagreb ...).

Izkušnje z zadnjih velikih tekmovanj kažejo, da uspehi slovenskih športnikov hitro spodbudijo tudi navijače, da se množično odločajo za pot. Nenazadnje je Pariz bližje kot Turčija, kjer je bilo pred dvema letoma na finalu košarkarskega EP ogromno Slovencev. Zato bo verjetno tudi v Parizu veliko tistih, ki so se na dolgo pot podali sami ali v družbi prijateljev z avtomobili ali kombiji, tako da bo seštevek vseh, ki bodo držali pesti za Slovence, lahko tudi presegel številko 4000 ali 5000.

Na tekmi bo slovenski navijač tudi predsednik republike Borut Pahor, spremljal ga bo resorni minister Jernej Pikalo, verjetno pa se bo za obisk Pariza v tem trenutku odločil še kdo iz visokih političnih vrst.

EP v odbojki 2019, polfinale Slovenija - Poljska "Vse razen Slovencev!" Šport Tako je minil večer v varšavskem lokalu ob zmagi Slovencev Slovenija - Poljska Lovorika Šport Slovenci so lahko prvi, ki bi jim to uspelo v 21. stoletju

Slovencem gre na roko tudi razplet polfinala. Ker po zmagi Srbije v odločilni tekmi ne bo Francozov, bo verjetno teoretično lažje priti do vstopnic tudi tik pred tekmo. Po drugi strani pa bo verjetno navijaško močna tudi srbska stran, ne nujno zaradi navijačev, ki bi pripotovali iz Srbije, ampak tistih, ki sicer živijo v Franciji.

Za ogrevanje pred popoldanskim vrhuncem EP bodo slovenski navijači v središču Pariza imeli možnost neformalnega druženja; Slovenci ob 12. uri na trgu Trocadero pripravljajo navijaško ogrevanje pred finalom, s tega trga je do dvorane Bercy (oziroma Accor Hotels Arena, kot se uradno imenuje) nato možno proti z neposredno linijo podzemne železnice.

Za vse, ki ne bodo šli v Pariz, pa bi radi pozdravili zlate ali srebrne odbojkarske junake, pa pri odbojkarski zvezi pripravljajo še eno od možnosti druženja; sprejem reprezentance bo v ponedeljek ob 17. uri popoldne, najverjetneje na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.