Šport
3462 ogledov

"Nismo si želeli brona, nočemo srebra!"

Slovenija - Poljska Anže Petkovšek
Sijajni Slovenci napovedujejo, da gredo v Pariz po zlato.

Teorija pred tekmo je dajala prednost svetovnim prvakom Poljakom. Ti so se v predtekmovanju sprehodili mimo tekmecev, bili so tako premočni, da so na vseh tekmah skupaj oddali le en niz. V izločilnih bojih so s 3:0 zmleli še Španijo in Nemčijo.

Toda Slovenci, ki so imeli na EP nekaj več nihanj, a tudi izvrstno popotnico, ko so izločili branilce naslova Ruse, so se lahko zanašali na dobro tradicijo zadnjih let. Slovenci so Poljake na EP premagali tudi pred štirimi leti na poti do naslova evropskih podprvakov, nazadnje pa pred dvema letoma na njihovem terenu.

Slovenija - Poljska Poljska joče! Šport Prekl... Slovenci, že spet! Slovenija - Poljska Slovenija slavi! Šport A kdo pri nas dela, ali pa so vsi samo prvaki?

Tako kot je padla favorizirana Rusija, je tokrat v Stožicah, ki so bile na zadnji slovenski tekmi na EP tokrat vso tekmo sedmi igralec, padla tudi Poljska in slovenski odbojkarji so poskrbeli za norišnico v Ljubljani in po vsej državi.

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo v nedeljo v Parizu igrala za zlato! Zadnja tekma slovenskega dela evropskega prvenstva je postregla z novim odbojkarskim spektaklom, po katerem so Slovenci ponovili dosežek iz leta 2015 in se uvrstili v finale. V nedeljo v Parizu pa lahko presežejo srebro izpred štirih let.

Slovenija - Poljska Medalja je naša! Šport Finale EP je tu! Slovenci zmleli tudi Poljake!

"Vseskozi smo verjeli vase. Čaka nas še ena stopnička. V Pariz gremo po zlato," je bil po tekmi navdušen izjemni slovenski bloker Alen Pajenk, s katerim se je strinjal tudi Gregor Ropret, ki je moral v noči pred tekmo na operacijo slepiča, je pa spodbujal soigralce v dvorani in je še posebej poudaril vpliv izjemnega občinstva: "Na krilih takih navijačev je nemogoče izgubiti tekmo. Noro!"

Slovenija - Poljska | Avtor: Anže Petkovšek Polfinalna tekma med Slovenijo in Poljsko, EP v odbojki. Anže Petkovšek

 

"Prepričani so, da so boljši od nas!"

 

"Težko je opisati občutke po zmagi, saj mislim, da se še ne zavedamo, kaj smo dosegli. Sigurno smo presrečni, veseli in ponosni. Pred takšno publiko je veliko lažje igrati in škoda, da finale ni v Sloveniji," je Ropretovo mnenje o pomenu navijačev delil izjemni libero Jani Kovačič ter dodal:

"Težko bi rekel, katera tekma je bila težja, tista proti Rusiji ali ta s Poljaki. Rusi so naredili veliko napak, danes pa smo mi odigrali zelo dobro v bloku, predvsem pa smo imeli tako kot že celo prvenstvo z izjemo tekme proti Severni Makedoniji zelo malo nihanj v igri."

Slovenija - Poljska | Avtor: Anže Petkovšek Zmaga slovenske odbojkarske reprezentance nad Poljsko v polfinalni tekmi evropskega prvenstva. Anže Petkovšek

"Vesel sem, da smo premagali prav Poljake, ki znajo biti precej arogantni. Prepričani so, da so že nekaj let boljši od nas, a mislim, da smo jim zdaj dokončno pokazali, kdo je vladar," je zaključil Kovačič.

 

"Nočemo srebra!"

 

"Nismo si želeli brona, nočemo srebra, saj ga že imamo, v Pariz gremo po zlato medaljo. Od prvega dne smo verjeli vase, bili prepričani, da imamo kakovost in da smo sposobni najvišjih dosežkov. Če smo tedaj, ko smo se prvič uvrstili v finale, veljali za presenečenje, je zdaj verjetno vsem jasno, da smo zasluženo v finalu in da je treba resno računati na nas," je bil po tekmi zadovoljen izjemni slovenski organizator Dejan Vinčić.

Slovenija - Poljska | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Ključno je bilo, da smo se držali načrta. To sicer ni lahko, saj moraš celo tekmo ohraniti enako raven zbranost, vendar smo se igralci spodbujali in od prvega do zadnjega opravili svoje delo. Seveda se moram še enkrat zahvaliti tej fenomenalni publiki. Vseskozi je bila naš sedmi igralec," se je gledalcem poklonil tudi priljubljeni "Vinko".

Komentarjev 1
  • Avatar Torigrella
    Torigrella 00:48 27.september 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

Sorodne novice