Šport
2161 ogledov

Policisti odkrili lažno odbojkarsko ekipo

Twitter
Prebežniki so poskušali Grčijo zapustiti z ukradenimi dokumenti.

Grška policija je konec tedna prijela deseterico migrantov, ki si je za vstop v Evropsko unijo omislila posebno idejo. Prebežniki so se predstavili kot odbojkarska ekipa in želeli poleteti iz Aten v Švico, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Varnostni organi na letališču pa so ob pregledu potnih listov ugotovili, da se dokumenti "odbojkarske ekipe" ne skladajo z identiteto potnikov. Natančnejša preiskava je pokazala, da je šlo za potne liste, ki so bili izgubljeni ali ukradeni.

Grška policija je v nedeljo že objavila fotografijo s prijetimi prebežniki, ki so bili oblečeni v odbojkarje. Pri priprtih gre za deseterico državljanov Sirije.

Grški mediji poročajo, da policija na letališču v Atenah vsakodnevno odkriva potnike s ponarejenimi dokumenti. V posameznih primerih prebežnikom na letališčih pomagajo celo sostorilci organizatorjev ilegalnih migrantskih poti, saj imajo slednji svoje pomočnike tudi med letališkim osebjem.

Kot so še sporočili iz policije, posel s ponarejenimi potnimi listi in drugimi ustreznimi dokumenti cveti. Potni list na črnem trgu v Grčiji glede na kakovost stane med 500 in 3000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.