Šport
237 ogledov

Popravnega izpita zdaj ni več

Slovenija - Rusija Anže Petkovšek Tekma med Slovenijo in Rusijo na odbojkarskem Evropskem prvenstvu v Stožicah
Za slovensko odbojkarsko reprezentanco se v soboto domače evropsko prvenstvo začenja zares.

V osmini finala se bo Slovenija v Stožicah pomerila z Bolgarijo, popravnega izpita več ne bo. Slovenci imajo kljub dvema zaporednima porazoma še iste cilje, še vedno želijo v finale v Parizu.

Zavedajo pa se, da ne bo lahko premagati Bolgarov. Tekmeci izhajajo iz iste "šole" kot Rusi, niso sicer tako kakovostni kot ekipa, ki je kot zadnja Slovenijo premagala, ampak imajo podobne karakteristike. So visoki, imajo dober servis in tudi blok. Prav za blok slovenski selektor Alberto Giuliani meni, da bo odločilen.

"Bolgari so kompletna ekipa, vsaj upam pa, da niso tako dobri kot Rusi. Še zdaleč niso samo Cvetan Sokolov, njihov korektor in najboljši igralec, ampak imajo odličnega podajalca Todorja Skrimova, dobri so tudi drugi. Imajo veliko izkušenj, ne samo reprezentančnih, igrajo v dobrih klubih. A menim, da bomo pripravljeni nanje. Imam v glavi taktiko, seveda pa bo tako kot na vsaki tekmi treba dobro servirati, blok pa bo tisti, ki bo naredil razliko," meni Giuliani, ki ima nekaj težav s sestavo moštvo, spet do zadnjega trenutka ne bo vedel, ali bo lahko računal na vse igralce ali bo kakšnega pogrešal.

odbojka EP Turčija - Slovenija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Verjamem, da bom imel na razpolago vse. To bo tekma, pred katero se na bolečine pozabi. Nasploh zaznavam, da imajo fantje zdaj, ko so na sporedu izločilni boji, v sebi še večjo agresivnost, še večjo željo. Zavedajo se, da popravnega izpita ni več, za pristop se zagotovo ne bojim," je na srečanju z novinarji dejal Italijan.

Slovenija - Rusija EP v odbojki Šport "Težko komentiram ta sistem, a lahko premagamo vsakogar"

Na srečanju z mediji bi moral biti prisoten slovenski kapetan Tine Urnaut, a je zaradi nekoliko slabšega počutja napovedi prepustil Klemnu Čebulju. Ta na zadnji medsebojni tekmi proti Bolgarom, na prejšnjem prvenstvu so Slovenci proti njim v skupini gladko izgubili, ni igral, kot je dejal, pa si skupaj s fanti omenjene tekme niso ogledali. Kot pravi, so poraz že pozabili, prav tako neuspeha v skupini letošnjega prvenstva. Z glavo so zdaj povsem osredotočeni na naslednjo tekmo, o ničemer drugem ne razmišljajo več.

odbojka EP Turčija - Slovenija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Prespali smo in preboleli zadnja poraza. Analizirali smo ju in videli, kaj smo delali narobe, na treningu tudi delali vaje, da ne bi spet prišlo do zaporednih napak. Več kot dve ne smeta biti. Že smo analizirali tudi strategijo bolgarskega organizatorja igre, druge igralce pa še bomo preučili. Jasno je, da bomo spet morali tvegati s servisi, v današnji odbojki na zmage ne moreš računati, če tekmeca ne oddaljiš od mreže. Rezultata ne morem napovedati, lahko se zgodi marsikaj, toda verjamem, da bomo pravi. Potem bo tudi uspeh prišel," je bil pri napovedih zadržan Čebulj, ki trdi, da on in njegovi soigralci nimajo težav z utrujenostjo.

Slovenija - Rusija EP 2019 Šport Slovenski odbojkarji brez možnosti proti Rusom

"Vemo, da je treba stisniti še tri ali štiri tekme. Ves čas poizkušamo maksimalno izkoristiti čas za počitek in regeneracijo. Na tak ritem smo navajeni, ne motijo nas tudi obveznosti, ki spadajo zraven tekmovanja na domačih tleh. V glavi smo dovolj močni, da lahko premagamo raznovrstne težave, tudi utrujenost. Vsak reprezentant tudi uživa v raznih obveznostih, ki so povezane z izbrano vrsto," je povedal Čebulj.

Slovenci so prepričani, da bodo spet imeli veliko spodbudo občinstva. Spodnji "ring" naj bi bil razprodan, v dvorani spet pričakujejo vsaj 10.000 gledalcev.

Slovenija - Rusija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Bolgari so v Ljubljano dopotovali iz Montpelliera, kjer so predtekmovanje igrali v skupini A. Tudi oni so trikrat zmagali in dvakrat izgubili, poraza proti Franciji in Italiji sta ju pahnila na tretje mesto. So se pa vsaj Italiji v treh nizih odlično upirali, dva so izgubili šele v končnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.