Šport
611 ogledov

"Težko komentiram ta sistem, a lahko premagamo vsakogar"

Slovenija - Rusija Anže Petkovšek Tekma med Slovenijo in Rusijo na odbojkarskem Evropskem prvenstvu v Stožicah
Slovenija se bo v osmini finala evropskega prvenstva pomerila z Bolgarijo. Ob morebitnem uspehu jo najverjetneje znova čaka dvoboj z Rusi, ki so bili v sredo precej boljši od čete Alberta Giulianija.

Slovenska reprezentanca je v sredo doživel poraz proti branilcem evropskega naslova, Rusija je bila v Stožicah prepričljivo s 3:0 v nizih boljša od Slovenije. Ta se bo v osmini finala na domačem parketu zdaj pomerila z Bolgari, ki so osvojili tretje mesto v predtekmovalni skupini A.

"Z Bolgari nas čaka podoben dvoboj kot z Rusi. Slednjim smo bili še najbližje v prvem nizu. Tudi v drugem in tretjem nizu nismo popuščali, čeprav smo bili že v zaostanku šest, sedem točk. Puške nismo vrgli v koruzo, borili smo se do konca, na žalost se nam ni izšlo. Zdaj si moramo očistiti glavo, na nek način pozabiti, kaj se je zgodilo. na tekmah z Makedonci in Rusi ter iti v tekmo z Bolgari zelo, zelo skoncentrirano," je po dvoboju z Rusijo dejal Klemen Čebulj.

Slovenija je sicer evropsko prvenstvo pred domačimi gledalci odprla s tremi zmagami proti Belorusiji, Finski in Turčiji, nato pa v premešani postavi presenetljibvo klonila proti Severni Makedoniji, v boju za prvo mesto v skupini pa je bila nadigrana s strani Rusije. "Po pravici povedano smo bili proti Rusiji 150 odstotkov v tekmi, nismo razmišljali o tem, kaj se je zgodilo proti Makedoniji. Seveda nas je tisti poraz pekel, zavedamo se, da na takšen način ne bomo prišli nikamor. Pogovorili smo se. Z drugačnim obrazom smo nastopili proti Rusom, ki pa so nas nadigrali v servisu in bloku." 

odbojka EP Turčija - Slovenija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Kljub vsemu nismo tako daleč od njih. V prvem nizu so odločile dve, tri žoge, ki bi jih lahko odigrali boljše in bi bil lahko rezultat povsem drugačen. Potem bi bil tudi pritisk na Rusih večji. V drugem in tretjem nizu smo storili preveč napak pri sprejemu servisa. Če lahko vzamemo nekja pozitivnega iz tega dvoboja je to dejstvo, da nikoli ne popustimo. Tega ne bomo nikoli storili, ne glede na tekmeca."

Če bo Slovenija v osmini finala premagala Bolgarijo, jo v četrtfinalu znova najverjetneje čaka obračun z Rusijo, ki se bo za preboj med osem sicer pomerila z Grčijo. "Doslej se nam je to že marsikaj vrnilo. Pred štirimi leti smo igrali v skupini s Poljaki in izgubili, nato smo jih premagali v četrtfinalu. Leta 2017 smo izgubili z Rusi in nato znova zaigrali proti njim. Težko komentiram ta sistem. V odbojki je pač takšen. Enkrat je to prednost, drugič ne. Leta 2015 je bilo dobro. Od jutri naprej bomo z glavami povsem pri Bolgariji. Ne vemo, kaj se bo zgodilo z Rusi, morda pa bodo 'kiksnili'. Vse je mogoče. Če bomo igrali, če bomo šli s takšnim pristopom v tekmo, kot smo šli danes v prvi niz, se ne smemo nikogar bati. Narediti bomo morali kakšno napako manj. Verjamemo v to, da lahko premagamo vsakogar," je zaključil Čebulj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice