Šport
4297 ogledov

Našim fantom uspelo nemogoče: Zmleli so aktualne evropske prvake!

Slovenija - Rusija
1/46
Anže Petkovšek Četrfinale EP v odbojki med Slovenijo in Rusijo.
Slovenska odbojkarska reprezentanca se je po fantastični predstavi in zmagi proti Rusiji uvrstila v polfinale domačega evropskega prvenstva. Izbranci Alberta Giulianija so pred čudovitim občinstvom proti favoritom prvenstva dobili prva dva niza, nato tretjega izgubili, v četrtem pa bili spet boljši in se veselili zmage 3:1 (23, 21, -21, 21).

Slovenci so blesteli v vseh elementih, poleg odlične igre v obrambi, skoraj fanatične borbenosti, pa je izstopal servis, sicer glavno rusko orožje. Slovenija se bo v polfinalu merila s Poljsko, ki je v drugem današnjem četrtfinalu premagala Nemčijo.

 

Slovenija - Rusija Zmagaaaa! Šport Eventim je zmrznil, Tito in Dončić zadovoljna Slovenija - Rusija Po medaljo! Šport "S tem se ne smemo zadovoljiti!"
Slovenci so tekmo odlično začeli ter s fantastičnimi servisi vršili pritisk na Ruse. Po mnogih izmenjavah v vodstvu so po izjemnih začetnih udarcih Mitje Gasparinija in Klemna Čebulja povedli s 14:12, a so se Rusi vrnili in kmalu rezultat izenačili, naši pa so si prednost dveh točk ponovno priigrali pri rezultatu 17:15. Po bloku nad Janom Kozamernikom so Rusi rezultat ponovno izenačili na 18. točki, a jih je Gasparini z novim asom takoj oddaljil na dve točki. Po napaki Volkova je pri rezultatu 24:21 Slovenija prišla do prvih zaključnih žog za niz. Izkoristili smo tretjo in dobili niz 25:23.

Slovenija - Rusija | Avtor: Anže Petkovšek Četrfinale EP v odbojki med Slovenijo in Rusijo. Anže Petkovšek

Slovenija je odlično začela tudi z drugim nizom in po dveh asih Kozamernika povedla s 5:1 ter prisilila ruskega selektorja na minuto odmora. Po odličnih servisih Poletaeva so se Rusi približali le na točko zaostanka 6:5. Nato pa je v glavno vlogo stopil Tine Urnaut, ki se je izkazal na sprejemu zelo težkih servisov, obenem pa je krasno iz druge linije zaključil za 10:6. Sledila je igra točke za točko do rezultata 14:9 po bloku nad Poletaevim. Po nekaj napakah v napadu so se Rusi približali na 15:12. Z nekoliko sreče, ko je žoga po servisu Volkova padla na našo stran, so Rusi zmanjšali zaostanek le na točko 16:15. Po dveh zaporednih točkah Čebulja iz druge linije je Slovenija spet nekoliko povečala prednost na 23:19. Po napaki Poletaeva so Slovenci prišli do zključnih žog ob rezultatu 24:21. Volkov je na začetnem udarcu poslal žogo v mrežo in Sloveniji je pripadel še drugi niz 25:22.

Slovenija - Rusija | Avtor: Anže Petkovšek Četrfinale EP v odbojki med Slovenijo in Rusijo. Anže Petkovšek

Tretji niz pa so bolje odprli Rusi, ki so povedli s 4:0. Serijo Rusov je z dobrim napadom prekinil Čebulj, a razigranih Rusov to ni zaustavilo. Po napadu Volkova so povedli že 7:1.Rusi so nato nadzorovali potek dogajanja ter držali to razliko do asa Tineta Urnauta za 6:11, a so Rusi vrnili z dvema zaporednima točkama. Pri rezultu 7:15 je moral Giuliani vzeti še drugo minuto odmora. Do konca niza so Rusi nadzorovali potek dogajanj ter mirno pripeljali set do konca, slovenski selektor pa se je odločil nekoliko spočiti svoje glavne igralce ter ponuditi priložnost rezervistom. Slovenija je sicer nekoliko približala, a vseeno tretji niz izgubila z 21:25.

Slovenija - Rusija | Avtor: Anže Petkovšek Četrfinale EP v odbojki med Slovenijo in Rusijo. Anže Petkovšek

Slovenija je četrti niz dobro odprla, povedla 2:0, a so Rusi po treh zaporednih točkah povedli. Po odličnih servisih Gasparinija in Čebulja pa je Slovenija ponovno prišla v vodstvo 6:4. Po napaki Rusov v napadu je Slovenija prvič v nizu povedla za tri točke ob rezultatu 11:8, ko pa se je ruski igralec znašel v mreži, smo povedli že za štiri. Po odličnih servisih Alena Pajenka so Slovenci povedli že za pet, 15:10. Ko pa se je ruski bloker znašel v mreži, je Slovenija vodila že 18:12 in čedalje bolj se ji je nasmihala neverjetna zmaga. Toda Rusi se niso predali. Po dveh zaporednih točkah je bil Giuliani prisiljen vzeti minuto odmora. Serijo nasprotnika je nato prekinil kapetan Tine Urnaut. Po asu Poletaeva pa se je Rusija približala le še na tri, 20:17. Sledilo je obdobje zgrešenih servisov, po asu Gasparinija pa si je Slovenija ob 24:19 priigrala 5 zaključnih žog za polfinale. Prav Izolan pa je izkoristil tretjo ter zaključil za 25:21.

Slovenija - Rusija | Avtor: Anže Petkovšek Četrfinale EP v odbojki med Slovenijo in Rusijo. Anže Petkovšek

* Dvorana Stožice, gledalcev 11.225, sodnika: Krtička (Češka), Rajković (Hrvaška).
* Rusija: Volvič 3, Karpuhov, Volkov 13, Semišev, Jakovljev 3, Butko 3, Muserskij 5, Poletajev 20, Andrejev, Mihajlov, Kljuka 19, Kobzar, Kolubljev.
* Slovenija: T. Štern 1, Pajenk 9, Kozamernik 8, Šket, Gasparini 12, Vinčić 3, Štalekar, Ž. Štern, Klobučar, Kovačič, Videčnik, Ropret, Urnaut 13, Čebulj 12.

Alberto Giuliani Zanimiva gesta Šport Kaj je naredil slovenski selektor, ko so mu omenili Ruse?
Komentarjev 1
  • Avatar Magdirella
    Magdirella 00:31 24.september 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

Sorodne novice