Šport
390 ogledov

Déjà vu za slovenska dekleta

Alessandro Chiappini Epa
Slovenske odbojkarice so tudi drugo tekmo evropskega prvenstva v Lodžu izgubile na podoben način kot prvo.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je izgubila tudi drugo tekmo evropskega prvenstva. V Lodžu jo je po Poljski premagala še Belgija, izid je bil 3:0 (13, 21, 20).

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca Evropsko prvenstvo Šport Slovenke po menjavi organizatorke zapretile favoriziranim Poljankinjam

Tekma z Belgijo me bila zelo podobna prvemu obračunu s Poljsko, le da tokrat Slovenke niso imele možnosti za osvojitev niza. Tudi na drugi tekmi EP jim ni uspelo pripraviti presenečenja. Belgijke, ki so bile od njih dvakrat boljše že v kvalifikacijah za prvenstvo, so jih ugnale zanesljivo.

Slovenkam, ki so spet izredno slabo sprejemale začetne udarce, je lahko žal le za drugi niz, v katerem so se dobro držale do izida 20:20, nato pa slabo odigrale končnico, v preostalih dveh nizih pa dvoma, kdo bo zmagovalec, ni bilo od začetka do konca.

Tekma z Belgijo je bila zelo podobna prvemu obračunu s Poljsko. Slovenke so začele neprepričljivo, belgijski servisi so bili za njih nerešljiva uganka, same pa z začetnimi udarci niso izvajale pravega pritiska. Posledica tega je bil gladko izgubljen prvi niz. V nadaljevanu so popravile svojo igro in bile nekaj časa enakovredne, a niza niso uspele osvojiti.

Slovenska ekipa je začela s standardno postavo, ki pa se je na začetku spet povsem izgubila. Pri izidu 2:6 je moral selektor Alessandro Chiappini že vzeti prvi odmor, a tudi to ni pomagalo. Slovenke nikakor niso našle orožja za servis Belgijk, zato niso mogle izdelati akcij. Iza Mlakar je bila videti razpoložena, a je bila premalo, da bi lahko Slovenke tekmice ogrozile, Belgijke so niz dobile s 25:13.

"Želele smo si, da bi nadaljevale z igro, ki smo jo včeraj prikazale v zadnjih dveh nizih, vendar smo na začetku naredile preveč napak in nismo uspele zaključiti tistih lahkih žog, katere bi morale, da bi lahko obrnile rezultat. Zgodilo se nam je isto kot včeraj s še dodatnimi napakami."

Saša Planinšec

Pri izidu 5:1 v korist Belgijk je bilo na začetku videti, da se bo kalvarija Slovenk nadaljevala, a nato so vendarle strnile svoje vrste in vzpostavile ravnotežje. Tekmicam so dolgo časa dihale za ovratnik, Saša Planinšec pa je pred končnico izenačila na 20:20. Toda Belgijkam je z dobrimi servisi spet uspelo dobiti tri zaporedne točke, prednosti pa niso zapravile.

Na začetku tretjega niza so Slovenke prvič na tekmi povedle, vodile s 7:5, toda nato Belgijkam dovolile, da so spet prišle do serije točk, zapovrstjo so jih dosegle sedem. Pri izidu 21:13 je bilo že jasno, da bo tekme hitro konec, čeprav so Slovenke še poskušale. Prišle so do štirih točk zaostanka, več pa jim ni uspelo.

V nedeljo se bodo Slovenke pomerile s Portugalsko, prvič na prvenstvu bodo v vlogi favoritinj.

slovenija odbojka reprezentanca | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.