Šport
11125 ogledov

Tekma s Poljaki ni razprodana, tako se lahko dokopljete do kart

odbojka EP Turčija - Slovenija Saša Despot
Koliko kart bo šlo v prodajo, bo znano popoldne.

Čeprav se je spletni portal za prodajo vstopnic Eventim zaradi prevelikega navala sesul nekaj minut po včerajšnjem obračunu z Rusijo in vstopnic za četrtkovo polfinalno tekmo s Poljaki trenutno ni mogoče kupiti, tekma ni razprodana.

Kot so potrdili pri organizatorju, Odbojkarski zvezi Slovenije, bo jutri v prodajo šlo več tisoč kart. Koliko natančno, še ni znano, o tem bo odločal organizacijski odbor, ki se sestane ob 11.30. 

Po sestanku so v izjavi za javnost zapisali: "Tekma polfinala EuroVolleyja 2019 med Slovenijo in Poljsko bo v četrtek ob 20.30 uri v Areni Stožice, po izjemnem uspehu naše reprezentance pa za zadnjo tekmo v Ljubljani pričakovano vlada ogromno zanimanje. Organizacijski odbor ljubljanskega dela prvenstva je danes sklenil, da bo preostanek vstopnic v prosti prodaji na voljo jutri, v sredo, natančno uro pa bomo sporočili potem, ko se danes v poznih popoldanskih urah vodstvo OZS uskladi z vodstvom Evropske odbojkarske zveze (CEV) o načinu prodaje in številu vstopnic, ki bodo na voljo za naše zveste navijače. Ne gre namreč pozabiti na dejstvo, da tudi na Poljskem vlada ogromno zanimanje za tekmo, vodstvo OZS pa mora pri razporeditvi vstopnic upoštevati smernice CEV, pri čemer je glavno vodilo OZS, da skuša jutri v prodajo sprostiti kar največ vstopnic za vse tiste, ki so v minulih dneh zvesto in bučno podpirali naše moštvo na poti proti boju za kolajne." 

Cena kart med 18 in 70 evrov

Da bodo jutri nadaljevali prodajo kart za četrkovo tekmo v Stožicah, so nam že prej potrdili tudi na Eventimu. Najcenejša karta stane 18 evrov, najdražja pa je karta za VIP ložo, ki stane 70 evrov. 

Zaščitili slovenske navijače

Odbojkarska zveza je prodajo vstopnic ustavila, ker še ni bilo znano, kdo se bo v četrtek boril proti dvakratnim svetovnim prvakom Poljakom. Če tega ne bi storili, bi lahko poljski navijači kupili preveliko število vstopnic in slovenski navijači bi ostali pred vrati. 

Na spletu karte od 600 do 1000 evrov

Na spletu kljub temu že začela preprodaja vstopnic za četrtkovo tekmo. Cena vstopnice se giblje med 100 in 200 evrov, precej vstopnic je naprodaj v paketu, med 600 in 1000 evro.

 | Avtor: bolha.com bolha.com
 | Avtor: bolha.com bolha.com

"To je delo na črno, ki je kaznivo tako za preprodajalca kot kupca, ki le z računom lahko dokaže, da je bi karta kupljena v redni prodaji in pri uradnem prodajalcu," pravi direktorica Eventima Nicole Radermacher. Pred vstopom v dvorano bo potekal poostren nadzor kupljenih vstopnic. 

EP v odbojki 2019, poljska reprezentanca Polfinale Šport Poljaki že pred tekmo v težavah

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.