Šport
1535 ogledov

"Ni razloga za skrb, to nič ne spremeni"

Epa
Poljski kapetan ima na srečo v svojem telefonu tudi številke pomembnih ljudi.

"Nepričakovano je, da je naša pot potekala na takšen način. A ni razloga za skrb, saj vse skupaj ni spremenilo nič. Rad bi se zahvalil vsem, ki so nam omogočili poseben let, res so se izkazali. Največja zahvala gre premierju, ki nam je priskrbel letalo," je pred polfinalom proti Sloveniji dejal kapetan poljske reprezentance Michal Kubiak. 

Ta je zaradi težav Adrie Airways s soigralci nekaj časa obtičal na amsterdamskem letališču, a je po Poljake nato prišlo poljsko vladno letalo. Kubiak je poklical podpredsednika poljske odbojkarske zveze Ryszarda Czarneckija, ki je nato posredoval pri ministrskem predsedniku Mateuszu Morawieckemu.

odbojka EP Turčija - Slovenija Pred polfinalom Šport "Hočemo kolajno in to zlato!"

"V telefonu imam nekaj telefonskih številk pomembnih ljudi. Vsi smo zadovoljni, da smo lahko v hotelu odspali še dve uri in pol in v miru pozajtrkovali, ko smo čakali na letalo. Teh kontaktov ne uporabljam za privatne reči, namenjene so kriznim situacijam. Resnično smo potrebovali pomoč, saj bi lahko v Amsterdamu obtičali cel dan in se namesto s polfinalom obremenjevali s tem, kako sploh priti na tekmo. To bi lahko vplivalo na naše glave," je za poljski Eurosport še pojasnil Kubiak.

Ta s prstom ni želel pokazati na krivca. "Včasih letalske družbe pač stavkajo, na to nimamo vpliva. Kako nam bo iskanje krivca pomagalo? Ni pomembno. Zdaj smo na pravi poti, čeprav z rahlo zamudo, na polfinale se lahko optimalno pripravimo."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice