Šport
14096 ogledov

Po epski zmagi Slovenije športna poteza Rusov

Tuomas Sammelvuo Epa Tuomas Sammelvuo ni iskal izgovorov za poraz njegovih varovancev.
Aktualne evropske prvake je v četrtfinalu EP 2019 pred nabito polnimi Stožicami povozil slovenski vlak. Ruski selektor Tuomas Sammelvuo je športno priznal, da so bili domači odbojkarji boljši nasprotnik.

Ruski odbojkarji, ki so na letošnjem evropskem prvenstvu branili naslov prvakov iz leta 2017, na Eurovolleyju 2019 niso več aktivni. Njihovo pot je sinoči končala gostiteljica Slovenija, potem ko jo je premagala po odlični četrtfinalni predstavi. V ruskem taboru so bili razočarani, a pošteno priznali, da je tokrat zmagal boljši tekmec.

Slovenija - Rusija Statistika Šport Najbolj gledana odbojkarska tekma v zgodovini

"Šport je zanimiv. Na eni tekmi lahko gladko zmagaš, ko pa pride do naslednje, je lahko vse skupaj neverjetno težko. Vedeli smo, kaj nas čaka, sijajno so servirali, odigrali so odlično tekmo, imeli so učinkovit napad. Čestitam jim," je po tekmi Rusija - Slovenija dejal ruski selektor, Finec Tuomas Sammelvuo.

Slovenija - Rusija Po porazu Šport Ruski mediji: Ko se spomniš na tisto tekmo v Mariboru

To, da je njegova ekipa nekaj dni prej v predtekmovanju Slovenijo premagala gladko s 3:0, ni imelo nobenega pomena na četrtfinalni tekmi. Vsak dvoboj se začne znova, Slovenci so igrali še bolje kot na prvi tekmi, Rusi morda nekoliko slabše. Seštevek je prinesel senzacijo, a tudi zasluženo zmago Slovenije.

odbojka EP Turčija - Slovenija Novo Šport Tekma s Poljaki ni razprodana, tako se lahko dokopljete do kart

"Iskali so drugačne rešitve kot na prvi tekmi, mi pa smo imeli neobičajno veliko težav pri sprejemu servisa v prvih dveh nizih. Danes so bili pač boljši. Servisi so tako ali tako njihov ključni element, mi pa smo delali preveč napak. V četrtem nizu smo imeli priložnosti, pa jih nismo izkoristili. Lahko le čestitam Slovencem," je pošteno priznal finski strateg ruske ekipe.

Slovenija - Rusija Pekel za tekmece Šport Tako se je navijalo, slavilo in rajalo v Stožicah

Vzdušje v dvorani je bilo izjemno, toda zelo velika večina gledalcev je bila na strani Slovenije. Sammelvuo pravi, da to ni imelo nobenega vpliva. "Sijajno je za odbojko, da igramo v takšnih razmera. Ni bilo prvič, a je vedno lepo v takem vzdušju. Ne iščemo izgovorov v drugih okoliščinah, sami smo krivi. Gledalci so pomenili jeziček na tehtnici za domačo ekipo, nas pa to ne bi smelo zmotiti," je dejal Finec.

Slovenija - Rusija Po medaljo! Šport "S tem se ne smemo zadovoljiti!"

Status favoritov so imeli Rusi, ne le na tej tekmi, ampak že pred začetkom prvenstva; niso ga upravičili, njihov selektor pa se nasploh brani takšnih označb. "Mogoče smo res imeli vlogo favoritov. A sam teh oznak ne maram, raje grem tekmo za tekmo, dan za dnem. Ni pomembno, ali si favorit ali ne. Tu je prišlo do klasične športne situacije. Prvo smo dobili mi, drugo tekmo so oni igrali odlično, mi pa ne. Ko smo začeli igrati, je bilo prepozno."

Slovenija - Rusija Zmagaaaa! Šport Eventim je zmrznil, Tito in Dončić zadovoljna

Takoj po koncu tekme je bil še poln čustev, seveda ne najboljše volje, a vseeno je skušal podati prvo oceno ruskega neuspešnega nastopa: "Seveda sem razočaran. Vsi si želimo, da bi šli do konca. A kaj naj naredim? Analiziral bom celotno prvenstvo, ko bo čas za to, zdaj je še prezgodaj za kakšne ocene. Ugotoviti moramo, kaj smo naredili tokrat in biti boljši naslednjič."

Slovenija - Rusija Polfinale je tu Šport Našim fantom uspelo nemogoče: Zmleli so aktualne evropske prvake!

Slovenija - Rusija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Komentarjev 2
  • ypa65120 21:47 24.september 2019.

    Ovo je najbolji posao koji Google sada plaća.Prvog mjeseca primio sam 29736 dolara za rad 3 sata dnevno. Počeo sam prije četiri mjeseca i odmah sam ponio kući najManje 7835 do 9454 dolara tjedno. --->>>>>>>>>>>>>>>>> www.Trade46.Com

Sorodne novice