Šport
1652 ogledov

Ruski mediji: Ko se spomniš na tisto tekmo v Mariboru

Slovenija - Rusija Anže Petkovšek Četrfinale EP v odbojki med Slovenijo in Rusijo.
Tudi ruski novinar navdušen nad vzdušjem v dvorani.

"To je bila tekma v kateri se ti zasolzijo oči," so o četrtfinalni tekmi odbojkarskega evropskega prvenstva zapisali pri ruski medijski hiši RT. Ta novice objavlja tudi v angleškem jeziku, a se tokrat slovenska zmaga na angleških straneh omenjenega medija ni pojavila, o njej so pisali le na ruskem delu.

"Ruska reprezentanca je zgodaj zapustila EP. Njihovo igro lahko opišemo kot neuspeh," pa so zapisali pri Kommersantu in nadaljevali: "Gostitelji so takoj na začetku dali jasno vedeti, da ne razmišljajo o porazih iz leta 2017 in iz tokratnega skupinskega dela tekmovanja. Treme niso imeli. Bilo je povsem drugače, Rusi se niso dobro spopadli s pritiskom, ki so jih povzročale polne tribune in tekmec." In zaključek: "Slovenija je zasluženo zmagala."

odbojka EP Turčija - Slovenija Novo Šport Tekma s Poljaki ni razprodana, tako se lahko dokopljete do kart EP v odbojki 2019, poljska reprezentanca Polfinale Šport Poljaki že pred tekmo v težavah

"Poraz v Sloveniji ni sramota. Če se bo Rusija uvrstila na olimpijske igre v Tokiu, se bodo ti fantje borili za skupno zmago," je v komentarju o ruskem izpadu za Sport-express dejal novinar Vladimir Ivanov. "Dvorana je bila znova polna, 12 tisoč gledalcev. Na primer na nedeljskem nogometnem mestnem derbiju med Olimpijo in Bravom se jih ni zbralo niti 1500," je svoj članek sicer začel omenjeni novinar, ki je kasneje v podnaslovu izpostavil še navijaški vzklik 'Kdor ne skače, ni Sloven'c!'

Slovenija - Rusija | Avtor: Anže Petkovšek Četrfinale EP v odbojki med Slovenijo in Rusijo. Anže Petkovšek

"Nisem slišal kolega, ki je sedel na sosednjem stolu," je vzdušje v Stožicah še pohvalil Ivanov. "Pri 12:8 v četrtem nizu sem začel razmišljati o Mariboru (nogometne kvalifikacije za SP leta 2010, ko je Slovenija v Mariboru na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij z 1:0 izločila Rusijo; op. p.). Pri zaostanku 10:14 napaka pri sprejemu, pri 10:15 dotik mreže ... Tokrat ni bilo junaka, ki bi potegnil ruski voz. Nocoj nič ni delovalo. Atletski Slovenci so Rusiji pripravili še eno bolečo lekcijo. Težko je verjeti, a namesto polfinalne poslastice proti Poljski se naša reprezentanca vrača domov," je zaključil novinar Sport-expressa.

Slovenija - Rusija Pekel za tekmece Šport Tako se je navijalo, slavilo in rajalo v Stožicah

Kar nekaj ruskih medijev, ki se danes večinoma ukvarjajo z novo prepovedjo nastopov ruskim športnikom s strani svetovne protidopinške organizacije Wade, sicer neuspeh odbojkarjev ni obešalo na velik zvon, nekateri so ga celo povsem zamolčali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.