Šport
1017 ogledov

Tako se je navijalo, slavilo in rajalo v Stožicah

Slovenija - Rusija
1/15
Anže Petkovšek Četrfinale EP v odbojki med Slovenijo in Rusijo.
Slovenski odbojkarji so se še drugič v štirih letih prebili med četverico najboljših.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v četrtfinalu evropskega prvenstva v Ljubljani premagala Rusijo s 3:1 v nizih in se bo v četrtek za finale v Parizu pomerila s Poljsko. Ta je bila tekmica Slovenije v izločilnih bojih tudi na EP pred štirimi leti, ko so kapetan Tine Urnaut in kolegi prišli do srebrnega odličja. Takrat so Poljaki klonili v četrtfinalu.

Poljski navijači so prepričani, da se bo tokrat njihova izbrana vrsta uspela maščevati. Poljaki so na prvenstvu, skupinski del, osmino finala in četrtfinale so odigrali na Nizozemskem, zabeležili sedem zmag in še nimajo poraza, njihovo razmerje v osvojenih nizih pa znaša kar 21:1. V osmini finala so zlahka s 25:18, 25:13 in 25:16 nadigrali Špance, v četrtfinalu pa še finaliste iz leta 2017 Nemce, ki so klonili z 19:25, 21:25 in 18:25.

Slovenija - Rusija Polfinale je tu Šport Našim fantom uspelo nemogoče: Zmleli so aktualne evropske prvake! Slovenija - Rusija Po medaljo! Šport "S tem se ne smemo zadovoljiti!"

Na vseh tekmah so Poljaki imeli 'prednost domačega igrišča', saj so na tribunah prevladovali njihovi navijači. A v četrtek ne bo tako. Slovenci imajo namreč v Stožicah fantastično podporo, kar priznavajo tudi vsi v slovenski reprezentanci. "Vzdušje je bilo neverjetno, igrali smo skupaj z navijači. Energija je bila neverjetna, vse skupaj je neverjetnoNavijači so bili naš dodatni igralec, bili so nam res v veliko pomoč. Za takšno fazo tekmovanja je to neprecenljivo," je po tekmi dejal selektor Slovenije Alberto Giuliani.

"To vzdušje, te Stožice so nam dale dodatna krila. Odigrali smo morda boljšo tekmo, kot smo sposobni, verjetno eno najlepših v karieri in upam, da lahko kaj takega ponovimo v polfinalu," pa je menil podajalec Gregor Ropret.

Slovenija - Rusija Zmagaaaa! Šport Eventim je zmrznil, Tito in Dončić zadovoljna

Ta je bil s soigralci lahko  navdušen že ob začetku tekme, ko je polna dvorana, zbralo se je 11.225 gledalcev, zapela Zdravljico. Kasneje so imeli slovenski reprezentantje vseskozi bučno podporo. Tudi v tretjem nizu, ko jim ni šlo.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.