Šport
414 ogledov

Francija in Srbija dopolnili polfinalno zasedbo

Epa
Znani so vsi štirje polfinalist evropskega prvenstva v odbojki.

Odbojkarska reprezentanca Francije se je kot tretja uvrstila v polfinale evropskega prvenstva. V tretji četrtfinalni tekmi so Francozi v Nantesu s 3:0 (16, 25, 14) premagali Italijo. Njihov tekmec v petkovem polfinalu bo Srbija, ki je s 3:2 (-21, 23, 22, -19, 9) premagala Ukrajino.

Francozi so kot eden od štirih gostiteljev prvega dela prvenstva in gostitelji zaključnega dela v Parizu seveda želeli priti do polfinala in s tem do možnosti za boj za medalje.

V prvem nizu so bili razred zase in tekmecem niso dovolili, da bi pomislili na uspeh. Dobili so ga s 25:16, povsem drugačna pa je bila zgodba v drugem. Francija je sicer sredi niza imela že lepo prednost 16:11, ki pa je ni znala zadržati. Italijani so se približali (21:19), in drugi niz se je končal šele na razliko, spet pa so ga dobili domači, ki so se po dobrih 35 minutah in izidu 27:25 že povsem približali želenemu cilju.

Razplet drugega niza je dal krila Francozom, Italijani pa so povsem popustili. Francija je igrala še bolje kot v prvem nizu in si hitro priigrala prednost, ki je ni več spustila iz rok. Pri vodstvu z 20:13 je bilo že jasno, da Italijanom preobrata ne bo uspelo izvesti, Francozi pa so samo še postavili piko na i in slavili z gladkih 3:0.

Stephen Boyer je bil nerešljiva uganka za italijanske tekmece, saj je dosegel kar 25 točk, 13 jih je dodal Ervin Ngapeth. Pri Italijanih je devet točk dosegel Osmany Juantorena.

Srbija po trilerju v polfinale

Srbi, zmagovalci predtekmovalne skupine v Belgiji, kjer niso izgubili nobene tekme, so v tem dvoboju veljali za favorite. V osmini finala so tudi brez težav s 3:0 premagali Čehe, v četrtfinalu pa so bili njihovi tekmecu Ukrajinci.

Ti so po hudem boju v Antwerpnu v osmini finala premagali gostitelje te skupine Belgijce s 3:2 in jim preprečili nadaljevanje tekmovanja, danes pa so se spopadli s favoriziranimi Srbi.

A začetek ni kazal na to, da se bo Srbija sprehodila do polfinala, saj so prvi niz dobili Ukrajinci s 25:21. Nadaljevanje je šlo bolj po srbskih željah, čeprav so se morali za naslednja dva niza precej potruditi, najprej za 25:23, potem pa za 25:22.

Ukrajinci se niso nameravali predati, v četrtem nizu so spet zapretili in povedli z 20:16. Prednost so znali zadržati in drugi niz dobili s 25:19, tako da so še eno tekmo v izločilnem delu pripeljali v razburljiv peti niz.

V tem je Srbija spet začela bolje, tokrat si ni privoščila nihanj in Ukrajinci nazadnje vendarle niso imeli pravih možnosti. Srbija je po vodstvu z 12:5 brez težav končala niz in tekmo s 3:2 ter si zagotovila petkov polfinale z domačini Francozi.

Najboljši v srbski ekipi je bil Aleksandar Atanasijević s 24 točkami, 21 pa jih je dodal še Uroš Kovačević. Pri Ukrajincih se je najbolj izkazal Jan Jereščenko z 18, eno manj je dosegel Dmitro Vjetski.

Polfinale med Francijo in Srbijo bo v petek v Parizu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.