Šport
949 ogledov

"Hočemo kolajno in to zlato!"

odbojka EP Turčija - Slovenija Saša Despot
Slovenske odbojkarje pred selitvijo v Pariz čaka še dvoboj s Poljaki.

Slovenski odbojkarji se bodo jutri ob 20.30 v Stožicah v polfinalu evropskega prvenstva pomerili z dvakratnimi zaporednimi svetovnimi prvaki Poljaki. Ti so do polfinala prikazali izjemno formo, na sedmih tekmah doslej so izgubili le en niz, še tega v prvem dvoboju na prvenstvu.

A v slovenskem taboru so po zmagi nad branilko lovorike Rusijo samozavestni. Še zlasti, ker za odbojkarji stojijo glasni navijači. "Proti Rusiji je odločilo naše srce. Tekma z naše strani morda celo ni bila najboljša, a je bilo srce ogromno. Ti navijači .... To so občutki, ki se jih ne da opisati z besedami. Neverjetno je, koliko nam pomagajo, koliko nas dvignejo. To je bila njihova zmaga," je po dvoboju z Rusi dejal slovenski podajalaec Dejan Vinčić.

Bencinska črpalka Šport Znano, koliko vstopnic za tekmo s Poljaki in kdaj bodo na voljo

Slovenija si je z zmago proti Rusiji že zagotovila tudi pot v francosko glavno mesto, kjer bo igrala za prvo, v primeru zmage nad Poljaki, ali tretje mesto. "Pariz je bil naš cilj že od samega začetka, od 14. maja, ko smo se zbrali. Pred nami so bila tudi druga tekmovanja, ampak misli so bile usmerjene predvsem v domače evropsko prvenstvo. Rekli smo, da hočemo kolajno in to ne katerokoli, ampak zlato."

"Poljaki so svetovni prvaki, okrepili pa so se še z najboljšim igralcem na svetu v zadnjih petih letih (Kubanec Wilfredo León ima od konca julija pravico nastopati za poljsko reprezentanco; op. p.). So favoriti, so vrhunska ekipa, ampak ne glede na to, kdo je naš tekmec, na teren stopimo zato, da zmagamo, da se borimo od prve do zadnje točke. S to publiko je vse mogoče," pa je menil kapetan Tine Urnaut, ki je še nekoliko prehlajen odigral dvoboj z Rusi. 

Slovenija - Rusija Po porazu Šport Ruski mediji: Ko se spomniš na tisto tekmo v Mariboru
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice