Šport
11537 ogledov

Poljski selektor: "Ne vem, če je Slovenija ekipa za finale ..."

Vital Heynen Profimedia Poljski selektor Vital Heynen.
Napetost pred polfinalom evropskega prvenstva v odbojki narašča.

Na terenu dvorane Stožice se bodo v četrtek zvečer v polfinalu evropskega prvenstva udarili Slovenci in Poljaki, ob igrišču pa bosta vsak svoje igralce vodila trenerja, ki ne prihajata iz države, ki jo vodita. 

Slovence trenira Italijan Alberto Giuliani, Poljake pa Belgijec Vital Heynen. Oba sta pred tekmo hvalila tekmece, a hkrati ostajata optimista.

odbojka EP Turčija - Slovenija Evforija Šport Odlična novica za vse, ki ste ostali brez vstopnice za polfinale

"Nismo odigrali slabo, verjetno bolje kot večina vseh ekip. A na EP je 24 ekip, zdaj smo v polfinalu. To je lep uspeh, mislim pa, da je Slovenija v tem pogledu celo boljša, Poljska je bila nazadnje tako daleč leta 2011, Slovenija pa pred štirimi leti," je bil na srečanju z novinarji pred tekmo s Slovenijo diplomatski poljski selektor.

"Tekma bo enakovredna, vzdušje tukaj pa so že izkusili Rusi in Bolgari. Se že veselim. Verjamem, da lahko igramo najbolje, ko je najbolj pomembno. Delamo korake naprej. Naša pot do sem je bila dobra, morda celo prelahka. Slovenija je imela več dela, a tudi boljše tekmece, dvakrat je igrala z Rusijo. Prav zanima me, kje smo," je previden Belgijec.

Ne boji se niti polnih Stožic: "Saj smo lani tudi že igrali v Italiji, ko je bilo proti nam 20.000 gledalcev, pa smo bili odlični. Moji fantje so navajeni tega, lepo je, ko je tako vzdušje. Na tekmah na Nizozemskem je bilo 8000 poljskih navijačev, kar je bilo fantastično. Veseli me, da slovenski navijači podobno spremljajo tekme. Vse to je dobro za odbojko."

O Slovencih pa ima tudi lepo mnenje: "To je ekipa, ki nima veliko širine, nima 25 igralcev, tu jih je sedem ali deset. A že leta igra skupaj ista šesterica in to je velika prednost. Slovenija spada v evropski vrh. Premagala je Rusijo in Bolgarijo, zanesljivo je ekipa za polfinale, ne vem pa, če je ekipa za finale. Bomo videli."

Ne boji pa se niti statistike, ki pravi, da je Poljska s Slovenijo nazadnje dvakrat izgubila na EP. "Sam sem dobil tekmo s Slovenijo. Ne bojim se zgodovine, nismo razmišljali, da lahko pridemo v polfinale EP, pa smo zdaj tu. Stvari moramo pusti za sabo in se ozirati samo v prihodnost."

Kapetan Poljske: Šport "Ni razloga za skrb, to nič ne spremeni"

odbojkarska reprezentanca Slovenije | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Tudi slovenski selektor Andrea Giuliani je pred dvobojem previden optimist in poudarja, da je Poljska močna. "Rusija je bila favorit, Poljska je favorit. Na takšnem tekmovanju je favoritov veliko. Poljska je drugačna, ima drugačne igralce, sistem je drugačen. Čaka nas povsem drugačna tekma," pravi Italijan na slovenski klopi.

"Včeraj smo bili v fitnesu, ne vsi, ampak samo tisti, ki ne igrajo veliko. Zdravniška ekipa ima tudi precej dela, naš štab analizira tekmeca ... nič posebnega, kot pred vsako tekmo," je priprave na Poljsko strnil Giuliani. "Težko je izpostaviti samo eno stvar na takšnih tekmah. Seveda si želiš najboljše, ampak sestaviti moraš vse elemente v pravem trenutku. Servis je lahko pomemben v odločilnih trenutkih, sicer pa bo pomemben tudi sprejem in blok," je recept za tekmo nakazal Giuliani.

Tudi on je izpostavil sijajno vzdušje v Stožicah, a opozoril, da Slovenci v četrtek ne bodo sami na tribunah. "Jutri bodo v dvorani tudi poljski navijači. Boj bo tako na tribunah kot na igrišču. To je lahko samo plus, naši navijači so nam pomagali, da smo se dvignili."

Ne obremenjuje pa se z zadnjo medsebojno tekmo. To so v Gdansku avgusta na olimpijskih kvalifikacijah dobili slovenski tekmeci, kar pa je za Italijana že zgodovina. "To je povsem druga tekma. Takrat je bilo drugače, Poljska je po mojem mnenju zdaj močnejša, kot je bila tedaj. Mi se osredotočamo predvsem nase, ne obremenjujemo se toliko z nasprotniki. Pomembno je oboje, analizirati Poljake in nadgraditi našo igro."

odbojka EP Turčija - Slovenija Pred polfinalom Šport "Hočemo kolajno in to zlato!"
Komentarjev 4
  • Avatar Torigrella
    Torigrella 00:49 27.september 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • wolf.ata 23:41 26.september 2019.

    poljska in njen selektor sta dobila odgovor....

  • matermila 09:56 26.september 2019.

    ne vem pa, če je ekipa za finale. Bomo videli." Na to vprašanje boš dobil odgovor nocoj.

Sorodne novice